x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Beatrice Tudor(PSD): PNL se face vinovat de minciună, manipulare şi de tentativa de a folosi politic Centenarul

Beatrice Tudor(PSD): PNL se face vinovat de minciună, manipulare şi de tentativa de a folosi politic Centenarul

15 Oct 2018   •   18:34
Beatrice Tudor(PSD): PNL se face vinovat de minciună, manipulare şi de tentativa de a folosi politic Centenarul

Deputatul social-democrat Beatrice Tudor a declarat luni, la dezbaterea moţiunii simple pe Cultură, că PNL se face vinovat de minciună, plagiere şi manipulare, liberalii folosind Centenarul Marii Uniri în scop politic. 

"Prin moţiunea depusă astăzi, PNL se face vinovat de mai multe lucruri, care variază de la minciună la plagiere, de la manipulare la mimarea interesului, totul sub tentativa de a folosi politic Centenarul pentru a dezbina puţin românii. Grupul PSD nu poate susţine această moţiune şi niciun alt deputat de bună credinţă nu o poate susţine", a afirmat deputatul PSD, în plenul Camerei, la dezbaterea moţiunii simple intitulate "PSD îngroapă Cultura chiar în anul celebrării Centenarului", iniţiată de PNL. 

Ea a spus că liberalii îl acuză pe ministrul Culturii de faptul că se prăbuşesc copacii din Parcul Brâncuşi din Târgu Jiu peste operele marelui sculptor şi că Aleea Brâncuşi este din ce în ce mai greu circulabilă pietonal. 

"Pentru cei care cred că este o glumă, vă asigur că asta scrie în paginile 2 şi 3 ale moţiunii. Ce nu scrie în moţiune însă e că primarul municipiului Târgu Jiu este coleg cu deputaţii liberali, fiind tot un membru PNL. În loc să îl îndemne pe ministrul Ivaşcu să pună mâna pe drujbă şi lopată să rezolve situaţia copacilor care stau să cadă şi pe cea a aleilor abia circulabile, nu ar fi trebuit ca deputaţii liberali să aibă întâi şi întâi o discuţie cu primarul liberal de la Târgu Jiu? Or fi monumentele lui Brâncuşi în patrimoniul administrat de Ministerul Culturii, dar copacii şi aleile, precum şi decizia de a spăla cu mopul faimoasele sculpturi tot în sarcina Primăriei rămâne", a spus Beatrice Tudor. 

Deputatul PSD a susţinut că liberalii încearcă să îl folosească pe Brâncuşi în lupta politică. 

"Cred că puţine lucruri sunt mai regretabile decât folosirea unor simboluri naţionale în lupta politică, pentru că odată intrată în această luptă ele nu mai aparţin cetăţenilor. Liberalii încearcă să folosească pe Brâncuşi, în 2018, ca subiect de dezbinare, ca să asmută români împotriva românilor, aşa cum au încercat să îl folosească tehnocraţii pe Brâncuşi în 2016 ca element de recuzită pentru spectacolul lor politic. Cred că marele sculptor s-ar întoarce în mormânt dacă ar vedea că numele său şi operele sale sunt folosite pe post de muniţie politică. Este profund regretabil că din ură politică se depăşesc toate limitele bunului simţ şi ale decenţei", a mai spus deputatul PSD. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Beatrice Tudor