x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică BEC: Din buletinele nule, 1.260 valabile pentru Băsescu, 987 pentru Geoană

BEC: Din buletinele nule, 1.260 valabile pentru Băsescu, 987 pentru Geoană

14 Dec 2009   •   00:00

Biroul Electoral Central a constatat că din buletinele de vot declarate nule un număr de 2.247 sunt valabil exprimate, dintre acestea 1.260 fiind în favoarea lui Traian Băsescu, iar 987 de voturi fiind pentru Mircea Geoană, a anunţat, astăzi, purtătorul de cuvânt al BEC după finalizarea reexaminării.

Potrivit datelor furnizate de BEC, din cele 863 de buletine de vot declarate nule în secţiile de votare din străinătate la al doilea tur de scrutin al prezidenţialelor, membrii Biroului Electoral pentru secţiile din străinătate au predat la Biroul Electoral Central 861 de buletine de vot nule.

În urma verificării, membrii BEC a constatat că 91 dintre acestea erau buletine de vot valabil exprimate pentru Traian Băsescu şi 19 pentru Mircea Geoană.

Erorile constatate la renumărare, cauzate de oboseala de la secţiile de votare

Purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, a declarat, astăzi, că erorile constatate în urma verificării voturilor declarate nule au fost cauzate de oboseala "oboseala" celor din secţiile de votare. "Probabil, datorită oboselii înregistrate la secţiile de votare, când ele au fost examinate în primă instanţă (n.r. buletinele de vot), după aceea la birourile electorale judeţene când ele au fost îndosariate, au apărut aceste erori şi, în urma verificării lor la BEC, am putut să mai descoperim 2.247 de buletine de vot valabile", a afirmat Muhuleţ, citat de Mediafax.

El a apreciat că erorile constatate sunt "chestiuni de interpretare, de la buletin de vot la buletin de vot". "Ştampile aplicate tangent sau netangent cu chenarele în care era votat un candidat, ştampile aplicate pe ambele chenare, dar pe unul s-a aplicat ştampila cu menţiunea «VOTAT», iar pe celălat cotorul ştampilei, chestuni de genul acesta le-au scăpat membrilor biroului secţiilor de votare şi ne bucurăm că am putut să le verificăm din nou şi să facem lumină şi în acest caz", a mai spus purtătorul de cuvânt al BEC.

 

×
Subiecte în articol: alegeri 2009