x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică BEC: Renumărarea voturilor nule se va face până luni, la ora 15.00

BEC: Renumărarea voturilor nule se va face până luni, la ora 15.00

11 Dec 2009   •   00:00

Curtea Constituţională a solicitat Biroului Electoral Central ca reexaminarea buletinelor de vot nule şi renumărarea acestora să se facă până luni, la ora 15.00,



Purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ,  a declarat că verificarea şi renumărarea buletinelor de vot declarate nule se va face la sediul BEC, în Bucureşti, începând de vineri seară.

Decizia a fost adoptată vineri după-amiază de membrii BEC după ce Biroul a primit precizări din partea Curţii Constituţionale. Curtea a arătat că este de competenţa BEC să stabilească modul în care se organizează renumărarea buletinelor de vot declarate nule.

Reprezentantul PSD în BEC, Nicu Vasilescu, a precizat că decizia a fost luată la un scor strâns, majoritatea membrilor BEC apreciind că verificarea buletinelor de vot nule nu poate fi cerută Birourilor Electorale Judeţene deoarece acestea nu sunt structuri subordonate BEC.

Voturile, în saci, vor fi aduse la BEC începând cu vineri seară, iar verificarea buletinelor se va face de către membrii Biroului, fără ca presa să fie de faţă.

Anunţul oficial din partea BEC privind rezultatul renumărării va fi făcut în momentul finalizării operaţiunii şi nu vor fi prezentate date parţiale. 

×
Subiecte în articol: alegeri 2009