x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Berceanu: era mai bine pentru PDL cu Geoană preşedinte 

Berceanu: era mai bine pentru PDL cu Geoană preşedinte 

de Sînziana Duţă    |    07 Iun 2017   •   08:10
Berceanu: era mai bine pentru PDL cu Geoană preşedinte 
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Comisia care anchetează alegerile prezidenţiale din 2009 și-a continuat ieri activitatea cu audierea foştilor lideri PDL Gheorghe Flutur şi Radu Berceanu. Fostul premier Emil Boc şi-a amânat prezenţa din cauza unei deplasări în China, iar Adriean Videanu i-a sfidat pe aleşi motivând că nu l-a chemat nimeni în Parlament. 

Fostul pedelist Radu Berceanu i-a atacat pe membrii comisiei de anchetă încă de luni seara când a spus că el nu-i va da explicaţii nici „electricia­nului” Eugen Nicolicea, nici „bibliotecarului” Mihai Fifor, care s-ar fi transormat peste noapte în doctori în drept. Berceanu a ameninţat iniţial că nu se va prezenta la audieri, pe motiv că cineva trebuie să plătească toată „distracţia”. În replică, pesedistul Mihai Fifor l-a ironizat pe Berceanu spunând că s-a gândit să facă o chetă pentru a-i deconta cheltuielile de transport, însă până la urmă Berceanu „și-a rezolvat problema financiară” și a fost prezent la audieri. Berceanu le-a explicat parlamentarilor că el nu a făcut parte din echipa de campanie a PDL în 2009 și a lansat un atac neașteptat la adresa fostului președinte Traian Băsescu, care „a avut de multe ori mână rea la oameni”. „A mai greșit și dumnealui, mai ales la Apărare. L-a pus pe Frunză­verde și a dezertat, l-a pus pe Stănișoară care a dezertat, l-a pus pe Gabriel Oprea și a dezertat. Nu cred că președintele României trebuie întrebat de ce dă cuiva o medalie, o înaintare în grad. Este o prerogativă a președintelui și fiecare a făcut asta la vremea lui”, a spus Berceanu întrebat cum se face că Băsescu i-a înaintat în grad pe generalii Oprea şi Onţanu fix înainte de alegeri. „Eu cred că întâlnirea de acasă de la Gabriel Oprea nu este ceva neobișnuit. Eu știu că mulți se adună în seara alegerilor să vadă rezul­tatul alegerilor și așa cred că a fost și cu cei care s-au văzut acasă la Gabriel Oprea. Cei care s-au adunat acolo nu cred că făceau ceva tenebros, fiecare încerca să afle cine a câștigat alegerile ca să știe cum rămâne cu funcțiile lor”, a mai spus Berceanu. 
Fostul lider PDL l-a luat în vizor şi pe Dan Andronic, omul de la care s-a născut ideea comi­siei de anchetă. Berceanu susţine că el nu a înțeles dacă acest subiect a fost lansat de un ziarist sau de un specialist în campanii electorale. „El nu a avut nicio­dată niciun habar despre campania electorală, nu poţi să fii consultant în campania elec­torală când tu niciodată nu ai făcut nicio campanie, nu ai candidat... nu ai nicio... aşa, de chichi”, a acuzat Berceanu. 
Flutur: „PDL a fost cam singurel” 
Audiat şi el, fostul şef al campaniei lui Băsescu din 2009, Gheorghe Flutur, a declarat că nu exista posibilitatea ca votul să fie fraudat, întrucât „PDL a fost cam singurel”, având un singur reprezentant în secţiile de votare. „Noi colectam de la oamenii din secţiile de votare, oamenii partidului nostru, după ce se încheia procesul verbal legal, printr-un program, rezul­tatele pe fiecare secţie de votare, peste 18.000 de secţii de votare în România. Şi centralizam la nivel de judeţe şi trimiteam la Bucureşti şi, de aceea, în general, aţi văzut că PDL a avut primul rezultatele”, a explicat Flutur. Deși era trecut pe ordinea de zi a audierilor, Adriean Videanu a declarat că nu a fost invitat de nimeni, fiind contrazis de Mihai Fifor, care a spus că i-a fost trimisă invitația, însă Videanu nu a dat niciun răspuns. Audi­erea lui Emil Boc a fost amânată pentru săptămâna viitoare deoarece fostul prim-ministru se află într-o deplasare în China. Tot săptămâna viitoare ar urma să fie audiat şi fostul şef al SRI George Maior. Audierile vor continua astăzi cu Dan Şova şi Dan Radu Ruşanu. 

×