x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Birchall: Tema Zilei Internaţionale a Tinerilor de anul acesta este "Spaţii sigure pentru tineri"

Birchall: Tema Zilei Internaţionale a Tinerilor de anul acesta este "Spaţii sigure pentru tineri"

12 Aug 2018   •   14:20
Birchall: Tema Zilei Internaţionale a Tinerilor de anul acesta este "Spaţii sigure pentru tineri"

Viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall, a anunţat că tema Zilei Internaţionale a Tinerilor de anul acesta este "Spaţii sigure pentru tineri", referitoare la importanţa asigurării mediului sigur şi sănătos care le permite tinerilor să se exprime liber, să se implice. 

"Tema Zilei Internaţionale a Tinerilor de anul acesta este 'Spaţii sigure pentru tineri' (Safe Spaces for Youth), referitoare la importanţa asigurării mediului sigur şi sănătos care le permite tinerilor să se exprime liber, să se implice, să participe în luarea deciziilor şi să ajute la dezvoltarea şi coeziunea socială a comunităţii din care fac parte. Din munca în echipă cu tinerii am învăţat că faptele reprezintă măsura adevărată a caracterului nostru. De aceea, îmi doresc ca profesionalismul şi iniţiativa să îi determine pe cât mai mulţi tineri să se implice şi să îşi pună în valoare potenţialul. Tuturor tinerilor le urez să îşi îndeplinească visele, să aibă încredere şi să lupte cu entuziasmul caracteristic vârstei pentru a-şi clădi drumul în viaţă aşa cum şi-l doresc! La mulţi ani!", a scris Birchall pe Facebook. 

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a aprobat, la 17 decembrie 1999, recomandarea făcută de către Conferinţa mondială a miniştrilor responsabili pentru Tineret (Lisabona, 8-12 august 1998) ca 12 august să fie declarată Ziua internaţională a tineretului. AGERPRES

×