x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Biroul Electoral al sectorului 4 a respins candidatura lui Piedone la funcţia de consilier local

Biroul Electoral al sectorului 4 a respins candidatura lui Piedone la funcţia de consilier local

27 Apr 2016   •   11:23
Biroul Electoral al sectorului 4 a respins candidatura lui Piedone la funcţia de consilier local

Biroul Electoral al sectorului 4 a respins, miercuri, candidatura fostului primar Cristian Popescu-Piedone pentru postul de consilier local.


"Biroul electoral sector 4 a decis scoaterea din lista de candidaţi la funcţia de consilier a domnului Popescu Cristian Piedone. S-a motivat faptul că domnul Piedone, în timp ce se culegeau liste de susţinători pe lista de partid (Partidul Puterii Umaniste - n.r.), a fost şi candidat independent, prima dată şi-a depus candidatura ca independent", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral al sectorului 4, Aneta Cristescu.

Piedone poate contesta decizia în 48 de ore.

În schimb, candidatura acestuia pentru funcţia de primar a fost admisă, a precizat purtătorul de cuvânt.

Judecătoria sectorului 4 ia în discuţie, miercuri, mai multe contestaţii depuse împotriva candidaturii lui Cristian Popescu-Piedone la funcţia de primar.

Contestaţiile vin după ce Piedone şi-a depus din nou candidatura, de data aceasta din partea Partidului Puterii Umaniste, şi nu ca independent, după ce primise o decizie nefavorabilă în instanţă.

Pe 19 aprilie, Tribunalul Bucureşti a admis o contestaţie a avocatului Gheorghe Piperea şi a decis definitiv că Piedone nu mai poate candida pentru un nou mandat, deoarece aproape jumătate din lista depusă la BEC cu 5.076 de susţinători conţinea nereguli, respectiv faptul că nu erau completate toate rubricile privind sectorul în care susţinătorii îşi au domiciliul sau reşedinţa, vârsta sau cetăţenia acestora.

În aceste condiţii, Piedone a demarat o nouă campanie pentru strângerea de semnături şi a prezentat sâmbătă Biroului Electoral sector 4 liste cu aproape 5.600 de semnături. AGERPRES/

×