x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Biroul Permanent al Senatului: Sesizarea PDL la CCR privind noul Guvern este lipsită de temei juridic

Biroul Permanent al Senatului: Sesizarea PDL la CCR privind noul Guvern este lipsită de temei juridic

07 Mar 2014   •   10:21
Biroul Permanent al Senatului: Sesizarea PDL la CCR privind noul Guvern este lipsită de temei juridic

Preşedintele interimar al Senatului, Cristian Dumitrescu, a declarat vineri că Biroul Permanent a adoptat un punct de vedere conform căruia sesizarea PDL la Curtea Constituţională cu privire la schimbarea structurii Guvernului este lipsită de temei juridic şi propune respingerea ei.

'Am avut o reuniune a Biroului Permanent al Senatului ocazionată de necesitatea de a depune un punct de vedere la CCR cu privire la sesizarea făcută de un grup de senatori şi deputaţi PDL vizavi de hotărârea plenului celor două camere cu privire la schimbarea structurii şi nominalizării de noi membri în Guvernul Ponta. Acest punct de vedere a fost adoptat cu 7 voturi pentru, deci cu majoritate, punctul de vedere va fi transmis imediat către CCR. Punctul de vedere spune că această sesizare este lipsită de temei juridic, a fost realizată procedura îndeplinindu-se toate condiţiile constituţionale şi de regulament, de prezentare a modificărilor aduse structurii Guvernului şi componenţei Guvernului în cazul unei remanieri. Punctul nostru de vedere este că a fost respectată legalitatea, că hotărârea este perfect legală şi propunem să fie respinsă sesizarea PDL', a spus Dumitrescu, citat de Agerpres.

El a adăugat că era nevoie de punctul de vedere al Biroului Permanent al Senatului, pentru că aşa prevede regulamentul în cazul hotărârilor adoptate de Senat sau de plenul reunit.

Dumitrescu a precizat că, în sesizarea la CCR, PDL a făcut 'o confuzie voită' între remaniere şi învestitură. Preşedintele interimar al Senatului a menţionat că, potrivit Constituţiei, angajarea răspunderii este decizia Guvernului, care poate în orice moment să vină în faţa Parlamentului pentru o declaraţie politică sau o declaraţie cu caracter general sau pentru un program.

Dumitrescu a adăugat că programul politic al Guvernului nu a ajuns la Senat.

×