x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Bistrita - Neintelegeri PNL - PD

Bistrita - Neintelegeri PNL - PD

13 Iul 2004   •   00:00

Conducerea nationala a Aliantei D.A. PNL-PD a fost solicitata sa intervina in alegerea unui viceprimar dintr-o comuna bistriteana deoarece reprezentantii celor doua formatiuni din Alianta nu au cazut de acord cu privire la persoana care va ocupa aceasta functie, informeaza Mediafax.

Emil Gita, consilier local in comuna Livezile, care este sustinut de PD pentru a ajunge viceprimar, a declarat ieri ca filiala locala a transmis o adresa conducerii nationale a Aliantei, deoarece nu a reusit sa ajunga la o intelegere cu PNL, care vrea sa-si impuna propriul candidat pentru aceasta functie, cu toate ca si Primaria este condusa tot de un liberal.

AMANARI. Potrivit sursei citate, prima convocare pentru constituirea Consiliului Local Livezile a avut loc la data de 8 iulie, insa evenimentul a fost amanat deoarece au fost prezenti doar opt consilieri, iar pentru constituire ar fi fost necesara prezenta a cel putin noua consilieri. Din acelasi motiv, nici la sfarsitul saptamanii trecute, la o a doua convocare, nu s-a putut constitui Consiliul Local. Au lipsit de fiecare data cei cinci consilieri locali ai PD, care au preferat sa absenteze deoarece nu s-a ajuns la o intelegere pentru alegerea viceprimarului.

CALCULE. Primaria comunei a fost castigata de liberalul Olimpiu Neamt, care a reusit sa il invinga pe contracandidatul sau de la PD, Emil Gita, in cel de-al doilea tur de scrutin. In Consiliul Local, conform rezultatelor alegerilor, PD si PNL au cate cinci consilieri, PSD - doi, iar PUR - unul. Primarul Olimpiu Neamt vrea ca viceprimarul sa fie tot liberal, pentru ca el a facut o serie de promisiuni alegatorilor pe care trebuie sa le respecte si pentru acest lucru are nevoie de echipa sa.

×
Subiecte în articol: politic