x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Bitcoin, un mister pentru mulţi dintre parlamentarii români!

Bitcoin, un mister pentru mulţi dintre parlamentarii români!

19 Feb 2018   •   07:18
Bitcoin, un mister pentru mulţi dintre parlamentarii români!

În timp ce marile economii ale lumii se gândesc cum să abordeze problema monedelor virtuale, în România, doar antreprenorii par interesaţi de idee. Parlamentarii nu doar că nu au investit în criptomonede, dar nici măcar nu au auzit de bitcoin.

 

Parlamentarii noştri au demonstrat de cele mai multe ori că ştiu să facă bani. Mărturie stau declaraţiile lor de avere. Motiv pentru care am vrut să vedem dacă investesc în moneda viitorului, bitcoin. Sunt, însă, aleşi care n-au ştiut ce este o monedă virtuală.

Deputatul PNL, Tudoriţa Lungu, este economist. Cu toate astea, nu ştie nimic despre monedele virtuale. Nici social-democratul Florinel Stancu n-a auzit de ele.

Sunt şi câţiva parlamentari care ştiu totul despre monedele virtuale, dar deocamdată n-au investit.

Marius Bodea, deputat PNL, crede, spre exemplu, ca "la modul realist, viitorul aparţine acestor criptomonede. Valoarea unei criptomonede este foarte mare, dar are subdiviziuni şi în funcţie de câţi bani poţi să investeşti în subdiviziuni. Satoshi se numeşte această subdiviziune".

Ignorate mulţi ani, monedele virtuale au intrat în atenţia publicului larg după ce cotaţia unui bitcoin a atins valoarea de 17.900 de dolari. Piaţa criptomonedelor a generat averi impresionante pentru un număr foarte mare de persoane.

OBSERVATOR

×