x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Blaga, catalogat de liberali drept mincinos

Blaga, catalogat de liberali drept mincinos

de Gabriela Antoniu    |    04 Aug 2006   •   00:00
Blaga, catalogat de liberali drept mincinos

Liberalii sustin ca ministrul democ-rat Vasile Blaga a trecut "de la de-magogie la minciuna" prin afirmatiile sale potrivit carora Guvernul ar fi trebuit sa adopte o hotarare legata de desecretizarea dosarelor politicienilor, decisa de CSAT.

Declaratiile ministrului democrat Vasile Blaga referitoare la aplicarea legii-cadru a descentralizarii, la desecretizarea dosarelor politicienilor si la numirea sefilor serviciilor secrete au fost taxate ieri de liberali, care le-au catalogat drept demagogice.

Liberalii au dat ieri publicitatii un comunicat de presa in care il ataca punctual pe secretarul general al PD, ministrul Vasile Blaga. Cum democratul a invocat recent necesitatea aplicarii legii-cadru a descentralizarii, prin transferul structurilor deconcentrate ale ministerelor catre autoritatile locale, PNL sustine ca e vorba despre "un evident gest de demagogie", cata vreme aceasta obligatie legala revine chiar Ministerului Administratiei si Internelor, condus de acesta. Si liberalii nu se opresc aici, facandu-l practic mincinos pe ministrul de Interne. Ei sunt de parere ca Vasile Blaga "a facut un pas mai departe trecand de la demagogie la minciuna" prin afirmatiile sale potrivit carora Guvernul ar fi trebuit sa adopte vreo masura legata de desecretizarea dosarelor politicienilor, afirmatii care "nu au acoperire legala", desecretizarea fiind decisa in CSAT si fiind deja in curs de derulare. Liberalii il informeaza pe ministrul de Interne "de ceva ce ar fi trebuit deja sa stie", si anume ca procesul de desecretizare si transfer al dosarelor aflat in desfasurare nu necesita nici un act normativ. De altfel, Secretariatul General al Guvernului (SGG) condus de liberalul Radu Stroe precizeaza ca in sedinta de miercuri a Executivului nici unul dintre ministri, inclusiv Vasile Blaga, nu au adus in discutie adoptarea unei hotarari de guvern pe tema declasificarii dosarelor de siguranta nationala. "Nu mai este nevoie de nici un act normativ pentru a permite desecretizarea", a spus si presedintele Camerei, Bogdan Olteanu.

SEFII DE SERVICII. Cat priveste decizia de a nu numi inlocuitori ai sefilor de servicii secrete pana dupa adoptarea legilor sigurantei nationale, PNL ii recomanda lui Vasile Blaga "sa isi indrepte reprosurile in alta parte si anume inspre presedintele Traian Basescu, singurul responsabil pentru asemenea decizii". In plus, PNL asteapta din partea Presedintiei sa comunice public daca au existat si decizii secrete ale sedintei CSAT din 24 iulie 2006, intrucat din comunicatele oficiale ale Administratiei prezidentiale nu rezulta ca s-ar fi luat in CSAT o decizie privind amanarea propunerii de numire a noilor sefi de servicii secrete.

ACUZATIILE MINISTRULUI DEMOCRAT
Ministrul Vasile Blaga a declarat pentru NewsIn ca desi a fost de acord cu ele premierul Tariceanu nu a respectat nici o decizie luata in CSAT din 24 iulie referitoare atat la numirea sefilor serviciilor secrete dupa adoptarea legilor sigurantei nationale, cat si la desecretizarea dosarelor politicienilor. In replica, liberalul Bogdan considera ca "ministrul Blaga a facut declaratii nepotrivite pentru care ar trebui sa-si ceara scuze".

×
Subiecte în articol: politic blaga vasile blaga