x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Blaga: DNA să ridice semnăturile tuturor candidaţilor; Gorghiu: Nu are nimeni nicio emoţie

Blaga: DNA să ridice semnăturile tuturor candidaţilor; Gorghiu: Nu are nimeni nicio emoţie

18 Mai 2016   •   22:00
Blaga: DNA să ridice semnăturile tuturor candidaţilor; Gorghiu: Nu are nimeni nicio emoţie

Copreşedintele PNL Vasile Blaga solicită DNA să ridice semnăturile de susţinere pentru toţi candidaţii la locale, arătând că nu este îngrijorat de un asemenea demers.

"Eu rog DNA să ridice semnăturile tuturor candidaţilor din ţara asta începând cu PNL, ca să nu fie nicio problemă. Candidaţii candidează, există echipe de sprijin în spate, pe fiecare foaie (...) scrie cine este responsabil şi îi rog să-şi facă datoria faţă de toţi candidaţii din Bucureşti", a spus Blaga, adăugând că nu este îngrijorat absolut deloc de acţiunea DNA.

Întrebat cum ar putea fi sancţionaţi candidaţii, el a afirmat că nu ştie cum ar putea aceştia să răspundă pentru listele de susţinere.

"Nu ştiu cum ar putea răspunde. (...) Nu poţi să sancţionezi pentru că nu cred că este corect şi nu cred că are o vină şi aici mă refer la toţi candidaţii - eu nu pot să mă duc cu procese de conştiinţă către ei - de la toate partidele politice. Ai o listă de sprijin în spate. Legea, în acest moment, a favorizat partidele şi în ideea de a strânge semnături şi cei care candidează ca şi consilieri, noi asta am făcut în fiecare organizaţie, şi ordinea pe listă a ţinut şi de acest aspect. (...) De ce să dau vina pe un candidat, fie el PNL-ist, PSD-ist?", a arătat Blaga.

La rândul său, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a arătat că nu are nimeni nicio emoţie în legătură cu acţiunea DNA.

"Am discutat cu toţi candidaţii din Bucureşti nu după depunerea listelor, ci înainte de depunerea listelor de semnături şi a întregului dosar de candidatură. Nu are nimeni nicio emoţie. Procedura este una legală, este una perfectă, este una în regulă. Este dreptul oricui să facă sesizări, denunţuri penale şi obligaţia Parchetului este să le ancheteze. O să vedeţi rezultatul. Suntem cât se poate de relaxaţi din punctul acesta de vedere", a spus Gorghiu.

Copreşedinţii PNL au participat la lansarea programului electoral al candidatului liberal la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu.

Sursa: AGERPRES

×