x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Blaga: Fuziunea PDL-PNL se va realiza cât mai repede; nu am stabilit un termen calendaristic

Blaga: Fuziunea PDL-PNL se va realiza cât mai repede; nu am stabilit un termen calendaristic

de Agerpres    |    10 Iun 2014   •   14:00
Blaga: Fuziunea PDL-PNL se va realiza cât mai repede; nu am stabilit un termen calendaristic

Fuziunea PDL-PNL se va realiza cât mai repede cu putinţă, dar nu a fost stabilit încă un termen calendaristic, a declarat liderul democrat-liberalilor Vasile Blaga, marţi, înainte de şedinţa BPN al partidului.

"Noi dorim o fuziune cât mai repede cu putinţă, repet, cât mai repede cu putinţă. Nu v-am dat termene până acuma, niciodată. (...) Sunt paşi care urmează a fi făcuţi. Rămânem exact în aceeaşi matrice de la început cu desemnarea candidatului la Preşedinţie, pentru că vom susţine un singur candidat", a declarat preşedintele PDL.

La rândul său, secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a precizat că în sensul înfăptuirii fuziunii dintre democrat-liberali şi liberali s-a convenit asupra creării a şapte comisii mixte pe domenii de activitate.

"Mâine este întâlnirea cu FMI şi este vorba despre elaborarea proiectului de ţară. Domnul Predoiu coordonează această comisie. Apoi, comisia privind legătura cu organizaţiile judeţene. Mâine seară ne întâlnim cu cei de la PNL, cu secretarul lor lor general şi pe weekend cele două conduceri judeţene se vor întâlni, vineri şi sâmbătă, pentru constituirea de majorităţi. Elaborăm noul statut, comisiile de statut au început să lucreze şi le-am stabilit termene", a spus Flutur.

Vasile Blaga a mai declarat că discuţiile cu delegaţia FMI vor fi purtate la sediul PNL din bulevardul Kiseleff, miercuri, la ora 11,30.

"Voi participa alături de domnul Iohannis, fiecare însoţit de trei colegi din partid", a precizat preşedintele PDL.

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a explicat că nu există un termen stabilit pentru fuziunea PDL-PNL pentru că juriştii lucrează la pregătirea documentelor, a proiecţiilor juridice, există comisiile de specialitate care vor lucra pe domenii.

"E foarte greu de stabilit un termen. Am spus că ne dorim să lucrăm cât mai repede. În acelaşi timp, dorim să lucrăm temeinic. Nu e un proiect făcut pe colţul mesei şi cred că e important să avem în vedere că obiectivul prezidenţialelor este principal, dar noi avem o bătaie mai lungă, până-n 2016 şi după", a susţinut Predoiu.

Înainte de şedinţa BPN al PDL a avut loc o nouă rundă de discuţii între democrat-liberali şi liberali, la care au participat, printre alţii, Cătălin Predoiu, Gheorghe Flutur şi Sorin Frunzăverde. 

×
Subiecte în articol: fuziune pnl pdl vasile blaga