x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Blaga îi cere demisia lui Ponta: Aţi deschis calea spre anarhie! Opriţi-vă! Nu mai faceţi de râs România (VIDEO)

Blaga îi cere demisia lui Ponta: Aţi deschis calea spre anarhie! Opriţi-vă! Nu mai faceţi de râs România (VIDEO)

03 Iul 2012   •   10:18
Blaga îi cere demisia lui Ponta: Aţi deschis calea spre anarhie! Opriţi-vă! Nu mai faceţi de râs România (VIDEO)

Presedintele Senatului, Vasile Blaga, i-a spus premierului Victor Ponta, in plenul Parlamentului, ca desi a prezentat in Parlament "un fel de raport" privind participarea sa la Consiliul European, nu a spus si ca a facut acest lucru incalcand Constitutia.

"Din pacate, ceea ce ati facut dvs in aceasta perioada de guvernare este extrem de grav si arata o dorinta clara de suspendare a democratiei si a statului de drept, iar consecintele negative, atat imediat, cat si pe termen lung, ale acestui mod de guvernare sunt pe masura", a spus Blaga, de la tribuna Parlamentului, dupa discursul premierului Victor Ponta privind participarea sa la Consiliul European.

El a precizat ca Uniunea Social Liberala, prin comportamentul, declaratiile si unele decizii ale sale, arata ca principalul sau obiectiv este "acapararea institutiilor democratice in folosul USL" si "suspendarea statului de drept".

"Domnule prim-ministru Ponta, ne-ati prezentat astazi un fel de raport. Ne-ati spus ca ati fost la Bruxelles, la Consiliul European, dar nu ne-ati spus ca ati facut acest lucru incalcand grav Constitutia. Opriti-va! Nu mai faceti de ras Romania. Parlamentul nu a dat niciun mandat premierului Victor Ponta. Nu mai umblati cu cioara vopsita! De cand sunteti la guvernare, nu v-ati respectat nicio promisiune. Ati cautat permanent galceava pentru a va ascunde nepriceperea", a adaugat Blaga.

"Ati deschis calea spre anarhie - aceste este mesajul transmis romanilor si mesajul dus la Bruxelles. (...) Numai dumneavoastra va bucurati de Europa, pe romani vreti sa-i scoateti din Europa", a spus Blaga.

Presedintele Senatului i-a atras atentia lui Victor Ponta ca merge pe "o cale extrem de periculoasa", dovedind o sete de putere nemasurata.

In final, Vasile Blaga i-a cerut lui Ponta sa-si dea demisia de onoare, urmare a acuzatiilor de plagiat.

×