x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Blaga îi cere lui Antonescu să susţină o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta

Blaga îi cere lui Antonescu să susţină o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta

19 Feb 2014   •   15:58
Blaga îi cere lui Antonescu să susţină o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, i-a adresat miercuri o scrisoare deschisă preşedintelui PNL, Crin Antonescu, prin care îi cere să-şi pună semnătura pe moţiunea de cenzură îndreptată împotriva Guvernului Ponta pe care democrat-liberalii au iniţiat-o la Camera Deputaţilor.

"Suntem conştienţi de faptul că presiunile politice la care sunteţi supus determină în propria dvs. persoană renaşterea liberalismului şi a doctrinei dreptei. Ceea ce, însă, nu putem înţelege este de ce tocmai acum v-aţi amintit de scăderea CAS, acum când sunteţi cu un picior afară din Guvern, şi nu când aţi guvernat efectiv. De ce scăderea CAS nu a fost operată în aproape doi ani de guvernare, atâta vreme cât ministru al muncii a fost şi este încă un liberal, cel puţin în acte? Dacă tot aţi cerut, ipocrit, scăderea CAS, de ce nu-i cereţi tovarăşului dvs. de guvernare şi celelalte măsuri de relansare economică - scăderea cotei unice la 12%, relansarea politicilor de investiţii şi măsuri active pentru crearea de noi locuri de muncă. Nu sunteţi credibil, domnule Antonescu", afirmă preşedintele PDL în scrisoarea adresată liderului liberalilor.

Blaga îi reaminteşte, totodată, lui Antonescu, că 'a uitat istoria recentă', chiar dacă săptămâna aceasta a cerut liberalilor să voteze pentru ridicarea imunităţii deputatului PSD Vlad Cosma.

"Ce uitaţi, însă, este istoria recentă: atacul reprobabil la adresa democraţiei şi statului de drept din vara lui 2012, votul ruşinos din marţea neagră şi, lucru care este în desfăşurare, menţinerea senatorului Tudor Chiuariu, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, în funcţia de membru în Comisia Juridică a Senatului României, în funcţia de senator, dar şi de membru PNL. A vă erija în apărătorul justiţiei este, în acest moment, o insultă pentru noi toţi, o insultă la adresa României, Europei şi lumii întregi", susţine preşedintele PDL, potrivit Agerpres.

Totodată, Vasile Blaga îi cere lui Crin Antonescu să renunţe la actualul proiect de revizuire a Constituţiei, pe care-l consideră ruşinos, ilegal şi neconstituţional.

"În goană după o funcţie de vicepremier pentru PNL şi în dorinţa obsesivă de a deveni preşedintele României, aţi paralizat guvernarea. Ministerele cheie ale guvernului sunt blocate de săptămâni în şir. Dacă vă doriţi cu adevărat justiţie şi măsuri de dreapta care să vă reconfirme ideologia de mult abandonată, la Grupul PDL din Camera Deputaţilor vă aşteaptă moţiunea de cenzură a PDL împotriva guvernului Ponta. Poftiţi, nu vă sfiiţi. Noi am semnat-o deja", a mai spus preşedintele PDL.

×