x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Blaga, lansat azi: PDL se arucă pe primării şi consilii judeţene

Blaga, lansat azi: PDL se arucă pe primării şi consilii judeţene

de Oana Stancu Zamfir    |    08 Apr 2008   •   00:00

Preşedintele PD, Emil Boc l-a anunţat ieri, din greşeală, pe Vasile Blaga drept candidat al PDL pentru Primăria Capitalei. Deşi s-a străduit in conferinţa de presă să nu rostească numele, întrucât anunţul oficial va fi făcut abia azi, marţi, împreună cu candidaţii pentru primăriile de sector, Boc a căzut în capcana unei întrebări legate de cine va fi directorul de campanie, în condiţiile în care Blaga conduce, alături de Flutur, campania la nivel naţional. "Blaga va avea şi el şef de campanie”, a răspuns Boc în râsul asistenţei.



Preşedintele PD, Emil Boc l-a anunţat ieri, din greşeală, pe Vasile Blaga drept candidat al PDL pentru Primăria Capitalei. Deşi s-a străduit in conferinţa de presă să nu rostească numele, întrucât anunţul oficial va fi făcut abia azi, marţi, împreună cu candidaţii pentru primăriile de sector, Boc a căzut în capcana unei întrebări legate de cine va fi directorul de campanie, în condiţiile în care Blaga conduce, alături de Flutur, campania la nivel naţional. "Blaga va avea şi el şef de campanie”, a răspuns Boc în râsul asistenţei.


Blaga, lansat azi: PDL se arucă pe primării şi consilii judeţene Liderii PDL au validat ieri o parte dintre candidaturile pentru primării reşedinţă de judeţ şi pentru şefii de consilii judeţene, reuşind să creeze condiţiile unui nou scandal după cele din Buzău şi Timiş. După ce preşedintele filialei din Constanţa, Stelian Duţu, şi-a anunţat ieri candidatura pentru şefia CJ, în urma deciziei luate sâmbătă de organizaţie, cu 22 de voturi din 31, Emil Boc a anunţat ieri un alt nume: Ion Popescu, şeful Baroului Constanţa. "Pentru a maximiza şansele de victorie”, a explicat Boc. Contactat de Jurnalul Naţional, Stelian Duţu a refuzat să explice situaţia, cine e candidatul, declarând însă: "Este tare amuzant! Se pare că unul dintre liderii partidului, de la centru, este victima unor interese judeţene”. El a refuzat să spună pe cine vizează acuzaţia. Potrivit sondajului comandat de organizaţie, Ion Popescu are 0,8% intenţie de vot, Duţu 31,2, iar pe Popescu nu-l cunosc 87,9 % dintre repondenţi, în timp ce pe Duţu 28,2. Candidatul PDL pentru Primăria Constanţa este Dorel Onaca.

În cursa pentru primării si consilii judeţene, PDL s-a aruncat cu mulţi dintre liderii săi centrali: Emil Boc la Cluj, Sorin Frunzăverde la CJ Caraş Severin, Cristian Boureanu la CJ Argeş, Cezar Preda la CJ Buzău, Radu Berceanu la CJ Dolj, Maria Petre la primăria Slobozia.


Constanţa a năvălit la Bucureşti


Situaţia lui Stelian Duţu a fost răsturnată aseara, dupa ce 30 de primari şi candidaţi la primăriile constanţene au venit la Bucureşti ameninţându-i pe Boc & compania că părăsesc partidul în pragul alegerilor. Timp de două ore în sediul din Modrogan 22 au răsunat pereţii. Ţipau bărbaţii partidului, ţipa şi doamna Udrea, susţinătoare a lui Dorel Onaca. Onaca, cel care i-a pus la dispoziţie preşedintel.ui Băsescu sediul de campanie din timpul referendumului pentru suspendarea din funcţie. Onaca, cel care a venit luni dimineaţă în şedinţa Biroului Permanent şi i-au convins pe liderii partidului să anuleze candidatura lui Duţu. “E de la Băsescu citire”, a bănuit toată lumea. Aşa că nu s-au mai obosit să verifice situaţia de la Constanţa. Când Constanţa a venit peste ei la Bucureşti, au dat ţnapoi. Au decis aseară să se facă un nou sondaj în baza căruia să se desemneze candidatul. Responsabil pe caz a fost numit Adriean Videanu, cel care dezamorsează de obicei conflictele din filiale. De altfel Videanu a fost cel care a şi catadicsit să verifice în timpul zilei situaţia din judeţ, avertizând asupra sprijinului pe care îl are Duţu.



SECTOARELE, AMÂNATE.
Nemulţumiri sunt şi în alte judeţe, iar în Bucureşti liderii PDL au fost nevoiţi să amâne desemnarea candidaţilor pentru primăriile de sector pentru că nu au reuşit în unele cazuri nici să îi identifice clar. E cazul sectoarelor 4 şi 5, în timp ce la 1 încă nu se sigur dacă va fi Murgeanu sau Gherasim. La 3 – Negoiţă, la 6 Poteraş, la 2 actualul viceprimar care să nu îi ridice prea multe probleme lui Neculai Onîanu, cu care PDL se înţelege bine. Aşa se face că astăzi, marţi, nu va fi lansat decât Vasile Blaga. La iarbă verde, în Parcul Titanii.



Inimăroiu, prezent în sediul central al PDL


Primarul Sectorului 4, liberalul Adrian Inimăroiu, a fost, luni seară, în sediul central al PDL, din Aleea Modrogan, înaintea şedinţei extraordinare a BPN, dedicată examinării eventualelor probleme din filiale după desemnarea candidaţilor la primării şi Consilii Judeţene. Liderii PDL s-au reunit în sediul central al partidului, într-o şedinţă extraordinară a Biroului Permanent Naţional, dedicată rezolvării eventualele probleme apărute în organizaţiile locale, după desemnarea candidaţilor la primării şi Consilii Judeţene.
Cu puţin timp înainte de începerea şedinţei extraordinare a Biroului Permanent Naţional al PDL, din sediul partidului a ieşit grăbit primarul Sectorului 4, Adrian Inimăroiu. El s-a îndreptat rapid către maşina care îl aştepta chiar în faţa intrării în sediu, s-a urcat în ea şi a plecat. Potrivit unor surse PDL, Adrian Inimăroiu ar vrea să negocieze cu democrat-liberalii o eventuală candidatură a sa din partea acestui partid la Primăria Sectorului 4. Liderii PDL sunt, însă, reticenţi faţă de posibilitatea candidaturii lui Inimăroiu din partea PDL, ei respigând din start, se pare, această ipoteză.
PNL sector 4 a lansat, la începutul lunii februarie, candidatul la primărie, Andrei Petrescu - manager general al unei companii care deţine patru hoteluri în Bucureşti, conducerea filialei stabilind candidatura acestuia fără realizarea unui sondaj de opinie la nivelul sectorului. Întrebat atunci despre actualul primar liberal al sectorului, Adrian Inimăroiu, liderul PNL Sector 4 Leopold Lupuşanschi a spus că Inimăroiu nu a mai fost susţinut de PNL deoarece nu a participat la etapa de selecţie a candidaţilor şi nu a venit cu un proiect politic.
Ulterior, primarul Sectorului 4, Adrian Inimăroiu, a apreciat că lansarea unui alt candidat pentru această instituţie fără acordul conducerii PNL este o dovadă de incompetenţă politică a "pseudo-preşedintelui" filialei liberale sector 4, adăugând că va candida "cu siguranţă" pentru un nou mandat.

×
Subiecte în articol: politic blaga liderii consilii judetene duţu