x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Blaga: Noul şef DGIPI a cerut să trimit să se verifice informaţiile lui Vanghelie privind arhiva

Blaga: Noul şef DGIPI a cerut să trimit să se verifice informaţiile lui Vanghelie privind arhiva

01 Oct 2009   •   00:00

Ministrul interimar de Interne, Vasile Blaga, a declarat, joi seară, la Realitatea TV, că prima condiţie a noului şef al DGIPI, Ştefan Zaharia Pop a fost ca ministrul să trimită Corpul de Control pentru verificarea afirmaţiilor privind arhiva DGIPI.



"Prima condiţie pe care mi-a pus-o domnul Pop Ştefan a fost să trimit Corpul de Control să vedem care este situaţia reală de la 0962. Tot, nu numai arhivă. (..) Pe mine m-au speriat astfel de declaraţii (ale lui Marian Vanghelie, nr)", a spus Blaga, precizând că nu crede că cineva ar fi avut acces la această arhivă.

El a respins şi idea că DGIPI ar fi folosit în lupta politică.

De altfel, Vasile Blaga a ţinut să precizeze că noul şef al DGIPI, Ştefan Zaharia Pop, a deţinut până la numire funcţia de ataşat de interne al României în Austria şi Slovenia şi este autorul prinderii lui Severin Tcaciuc.

Despre schimbarea de la Jandarmerie, unde a fost numit generalul Olimpiodor Antonescu, Blaga spus că era nevoie de un "suflu nou în Jandarmeria română", fiind necesară o mai bună comunicare cu Poliţia.

Ştefan Zaharia Pop va prelua şefia Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Informativă (DGIPI), a anunţat, joi seară, ministrul interimar de Interne, Vasile Blaga.

Ştefan Zaharia Pop a ocupat funcţia de ataşat afaceri interne la MAI. Pop vine la conducerea DGIPI după doar câteva ore de la demisia lui Gelu Drăjneanu, în contextul scandalului Nica, şi numirea ca interimar a lui Păun Iordache, fostul adjunct al demisionarului.

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, în septembrie, că "s-a dorit" să se puna mâna pe arhiva "Doi şi un sfert", unde e vorba de "fetiţa EBA", care "se încinge" din când în când" şi că arhiva DGIPI "este pe mâini bune". De asemenea, Vanghelie a afirmat că, din infomaţiile pe care le deţine, la DGIPI nu ar mai exista date despre Traian Băsescu, exceptând "o bucăţică" cu Omar Hayssam, din care şeful statului "poate să aibă o problemă".

(MEDIAFAX)

×
Subiecte în articol: politic