x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Blaga: PDL intră în grevă parlamentară dacă se va dezbate legea amnistiei

Blaga: PDL intră în grevă parlamentară dacă se va dezbate legea amnistiei

17 Dec 2013   •   11:26
Blaga: PDL intră în grevă parlamentară dacă se va dezbate legea amnistiei

PDL va participa la dezbaterea parlamentară privind rediscutarea bugetului pe 2014 numai dacă USL nu va pune pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților de marți legea amnistiei, în caz contrar urmând ca aleșii democrat-liberali să intre în grevă parlamentară, a anunțat Vasile Blaga, prezent la un seminar organizat de Fundația Konrad Adenauer.

"Condiția este ca să nu pună pe ordinea de zi, să discute astăzi (marți — n.r.) legea amnistiei. Dacă fac acest lucru, intrăm în grevă parlamentară și nu vom participa în 30 (decembrie — n.r.) la votul asupra bugetului. Dar, dacă nu o fac, vom vota împotriva bugetului, chiar dacă ei vor renunța la taxa de șapte eurocenți pe litrul de combustibil pentru că este prea puțin. Hai să fim serioși! Întreaga construcție bugetară se bazează pe doi piloni mincinoși, pe două biruri fanariote, taxa pe stâlp și taxa de șapte eurocenți pe litrul de combustibil", a declarat președintele PDL, potrivit Agerpres.

Blaga susține că Guvernul își propune să colecteze mai mulți bani la buget pentru a-i folosi în campania electorală.

"Îi transferă lui Dragnea la Ministerul Dezvoltării 1,2 miliarde de lei pe un program de dezvoltare rurală pentru care are și finanțare europeană. Iată, rezolvă pe de-o parte creșterea bugetului cu 40% la Dragnea, a programului de dezvoltare rurală cu 400%, dar în același timp taie aproape un sfert din fondurile alocate Sănătății anul trecut. Eu știu și românii știu că prioritățile programului lor de guvernare erau Sănătatea și Învățământul, nu banii dați lui Dragnea pentru campania electorală. Este clar că discutăm de un buget electoral", a precizat Blaga.

Blaga a acuzat Guvernul și de creșterea șomajului.

"Numărul de șomeri a crescut cu 60 de mii față de perioada similară a anului trecut. (...) Despre investiții ce să vorbim. Încasările lunii noiembrie sunt echivalente cu cele ale lunii noiembrie anul trecut. Și atunci, ca să se încadreze în deficitul bugetar, vor tăia și bruma de investiții care a rămas până la sfârșitul acestui an", a mai declarat Vasile Blaga.

Vasile Blaga participă alături prim-vicepreședintele PDL Cătălin Predoiu și alți lideri democrat-liberali la un seminar cu reprezentanți ai CDU organizat de Fundația Kondar Adenauer România, intitulat "Colaborarea pe plan european între partidele populare. PDL și CDU în dialog".

Din partea CDU este prezent la reuniune Bertil Wenger, secretarul internațional al CDU.

×
Subiecte în articol: legea amnistiei buget vasile blaga