x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Blaga şi Videanu sunt acuzaţi de mărturie mincinoasă 

Blaga şi Videanu sunt acuzaţi de mărturie mincinoasă 

de Marius Gîrlașiu    |    27 Iun 2017   •   19:30
Blaga şi Videanu sunt acuzaţi de mărturie mincinoasă 

Potrivit Antena 3, Vasile Blaga şi Adriean Videanu s-au ales cu un nou dosar penal la DNA. Foştii lideri PDL sunt acuzaţi de mărturie mincinoasă într-un dosar disjuns din cel al Ioanei Băsescu, privind finanţarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009. Stenogramele din acest dosar arată disperarea care pusese stăpânire pe fiica cea mare a fostului preşedinte, care îşi suspecta iubitul că poartă tehnică de interceptare de la DNA. 
Fiica cea mare a fostului preşedinte era speriată să nu fie înregistrată de procurori, motiv pentru care îl verifica la piele chiar pe iubitul ei de la acea vreme, celebrul Giovanni Francesco. Una dintre discuţiile dintre cei doi „îndrăgostiţi” apare în stenogramele înregistră-rilor realizate de procurorii anticorupţie. „Auzi, tu ai rămas cu 200 de mii de euro, aşa că nu mai comenta atâta! Atâta ţi-au rămas, băiatule! Ia dă telefonul […] de nesimţit! Dă… Ia! Deschi-de-ţi bluza! Deschide-ţi bluza! Vreau să văd că n-ai tehnică pe tine, băiatule!”, a răbufnit Ioana Băsescu într-o ceartă din căminul conjugal. „Ia... ce să fac? Ai... tu ai înnebunit? Uite-o! Mamă, deci, deja... hai că mă enervezi! Dar de ce tre să mă zgârii? De ce râzi de mine? Asta era ultima! Eu înţeleg că trebuie să fiu eu prostul să cadă şi să răspundă, că n-o să răspundă nimeni altcineva, o să răspund eu...”, i-a răspuns concubinul. Elena Udrea, Dan Andronic şi fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu au fost deja trimişi în judecată în acest caz. 
Ioana Băsescu va fi judecată pentru instigare la delapidare şi instigare la spălare de bani (două fapte), Elena Udrea - pentru instigare la luare de mită (două fapte) şi spălare de bani (cinci fapte), iar patronul EVZ Dan Andronic, fost consultant politic al lui Traian Băsescu, este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. Din acest dosar, procurorii au disjuns acuzaţia de mărturie mincinoasă pe numele lui Blaga şi Videanu. Surse judiciare susţin că cei doi ar fi încercat să-i inducă în eroare pe procurorii DNA în timpul audierilor. 
 

×