x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Blejnar: Niciunul dintre vameşii anchetaţi nu a fost numit în timpul mandatului meu

Blejnar: Niciunul dintre vameşii anchetaţi nu a fost numit în timpul mandatului meu

11 Feb 2011   •   15:28

Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, afirmă că niciunul dintre cei 44 de vameşi anchetaţi pentru acte de corupţie nu a fost angajat sau promovat în timpul mandatului său, 43 dintre aceştia fiind numiţi în perioada 1990-2002.

"Toţi lucrătorii vamali care fac obiectul anchetelor Direcţiei Naţionale Anticorupţie în aceste zile pentru contrabandă au fost angajaţi în sistemul vamal în perioada 1990-2002. Unul singur a fost angajat în anul 2007, când nu eram la conducerea ANAF. Niciunul nu a fost angajat sau promovat în timpul mandatului meu", a declarat pentru Mediafax preşedintele ANAF, Sorin Blejnar.

Procurorii anticorupţie au pornit în ultima săptămână o ofensivă la vămile Siret, Stamora Moraviţa, Deta, Foeni şi Naidăş, în urma acţiunilor acestora fiind arestate de judecători 140 de persoane: poliţişti - mare parte poliţişti de frontieră -, vameşi, contrabandişti.

Blejnar spune că nu ştie dacă vor urma noi arestări în rândul personalului vamal, dar se aşteaptă la o reducere semnificativă a contrabandei în perioada următoare.

Premierul Emil Boc l-a demis joi pe Radu Traian Mărginean din funcţia de şef al ANV, acesta fiind audiat în dosarul traficului de influenţă din Vama Halmeu, unde a fost pus sub învinuire de procurori pentru luare de mită.

×
Subiecte în articol: anaf vamesii dna blejnar