x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc, din ce în ce mai încolţit în PDL

Boc, din ce în ce mai încolţit în PDL

de Gabriela Antoniu    |    01 Feb 2012   •   21:00

Tot mai multe voci din PDL se ridica impotriva premierului Boc, atat oficial, cat si in spatele usilor inchise. Prima ciocnire a avut loc marti, la intalnirea lui Boc cu deputatii si senatorii PDL. Mai multi parlamentari ai PDL i-au reprosat lui Boc ca partidul nu este condus. Potrivit steno­gramelor sedintei prezentate de hotnews.ro, nemultumirea parlamentarilor PDL a izbucnit cand premierul le-a spus, la inceputul sedintei, ca stie ce are de facut, dar nu poate sa le spuna si ca mai are nevoie de 'niste piese in puzzle'.

Explicatiile premierului nu i-au multumit pe mai multi parlamentari ai PDL. Presedintele Senatului, Vasile Blaga, a afirmat ca el nu stie ce stie Boc ca are de facut si ca s-a saturat de clisee, iar partidul trebuie condus dupa reguli clare si transparente. 'M-am saturat de lozinci, cu calmul ajungem in iad. Daca stiti ce trebuie facut, spuneti-ne si noua, pentru ca noi nu stim. Partidul nu moare fara Blaga sau Boc', a spus Blaga. In replica, premierul a cerut mai multa rabdare din partea partidului si a declarat ca mai lipsesc cateva piese de puzzle: 'Va vom comunica si eu, si presedintele ce urmeaza sa facem in continuare', a spus Boc.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a incercat sa linisteasca spiritele. 'Am comandat un sondaj de opinie ca sa stim cum stam si cum sa modificam legislatia electorala si sa redesenam colegiile. In functie de sondaje, care sunt pe fiecare colegiu in parte, putem sa redesenam harta circumscriptiilor electorale', a spus Anastase. Critici la adresa condu­cerii partidului au mai avut, potrivit unor sur­se din PDL citate de Me­diafax, si Raluca Turcan si Cezar Preda. Turcan a sustinut ca, pana acum, parti­dul nu a fost condus, fiind condus doar de evenimente, si ca este normal sa li se spuna parlamentarilor transparent si onest ce este de facut pentru partid, nu cu 'atitudini de James Bond', au mai spus sursele citate.

Cezar Preda a declarat pentru Mediafax ca i-a cerut premierului Emil Boc sa nu mai spuna ca, daca pleaca Guvernul Boc, tara nu este guvernata, sustinand ca el nu a solicitat plecarea Guvernului Boc.
Ciocnirea dintre Boc si parlamentarii democrat-liberali a fost comentata ieri la RFI de europarlamentarul PDL Cristian Preda.

El a declarat ca pedelistii au ajuns la vorba lui si ca trebuie gasit 'urgent' un independent, care in primul rand sa garanteze un anumit echilibru in gestionarea guvernarii, un independent care sa fie capabil sa gestioneze de asemenea un dialog pe marginea datelor electorale, 'pentru ca circula in acest moment mai multe versiuni'.

'Dupa ce Jeffrey Franks ne paraseste, cu toate amintirile placute pe care le va avea din tara, de la hora la negocieri, dupa asta trebuie sa trecem la lucru! Orice amanare acum nu face decat sa prelungeasca o stare de incertitudine, de neincredere, care este sadita si in peisajul politic, si in peisajul public', a explicat Preda. El a avertizat ca PDL va cadea si mai mult in sondaje daca prelungeste 'aceasta ambiguitate' si daca, in loc sa se ocupe de calitatea guvernarii, face 'reglari de conturi in partid'.

×
Subiecte în articol: politica