x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc: Excluderea din partid e varianta extremă. Regula trebuie să fie dialogul

Boc: Excluderea din partid e varianta extremă. Regula trebuie să fie dialogul

29 Mai 2013   •   15:10
Boc: Excluderea din partid e varianta extremă. Regula trebuie să fie dialogul
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Fostul preşedinte al PDL Emil Boc a declarat, miercuri, că excluderea din partid trebuie să fie "varianta extremă", "excepţia excepţiilor", el susţinând că regula trebuie să fie dialogul şi găsirea soluţiilor pentru a păstra oamenii în partid.

"Eu nu am fost un fan al excluderilor din PDL şi am recurs la astfel de măsuri doar în anumite situaţii excepţionale. În cazul excluderilor, trebuie atenţie maximă şi trebuie să fie varianta extremă pe care să o ai în aplicare cu privire la un membru şi trebuie cumpănit foarte bine înainte de a se ajunge la o asemenea decizie. Excluderea din partid e soluţia extremă, până atunci trebuie să se apeleze la toate modalităţile amiabile necesare pentru păstrarea membrilor în interior. Fiecare caz trebuie analizat cu maximă atenţie. Sper ca şi actuala conducere a PDL să meargă în continuare pe aceeaşi abordare pe care a avut-o partidul până acum, şi anume ca excepţia excepţiilor să fie excluderea, regula să fie dialogul şi găsirea soluţiilor pentru a ne păstra oamenii în partid", a spus Boc, întrebat, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre anunţul vicepreşedintelui PDL Alin Popoviciu, care propunea excluderea din partid a lui Cristian Preda, Teodor Baconschi, Theodor Paleologu şi Daniel Funeriu.

Despre demisia lui Daniel Funeriu din PDL, Boc a spus că nu vrea să comenteze "actele unilaterale", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Actele unilaterale nu le discutăm, pentru că ţin de opţiunea personală a fiecăruia. Un om care a promovat reforma educaţiei este un om valoros, dar în privinţa opţiunii personale nu comentez, este o decizie individuală, care are un aspect unilateral", a afirmat fostul lider al PDL.

×