x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc pune harta în cui şi vrea alta nouă.

Boc pune harta în cui şi vrea alta nouă.

de Monica Iordache Apostol    |    06 Iun 2011   •   21:00
Boc pune harta în cui şi vrea alta nouă.

PDL vrea sa schimbe harta tarii si va demara discutii cu celelalte partide din Coalitie pentru un proiect de lege privind reorganizarea administrativa a Romaniei.

Premierul Emil Boc a discutat ieri cu deputatii PDL pe aceasta tema, spunandu-le ca o noua organizare a judetelor va creste autonomia locala si va ajuta accesarea fondurilor eu­ro­pene. "Actualele judete nu fac fata provocarilor din Eu­ropa secolului actual, pentru a adu­ce bani eu­ropeni si pentru a avea politici coe­rente in ceea ce priveste investitiile care trebuie realizate", a declarat Boc presei la finalul sedintei. El a explicat ca multe decizii care acum se iau la nivelul Consiliului Judetean vor fi luate in noua formula de catre primarii, iar consiliile vor ramane active in zona de dezvoltare regio­nala si absorbtie a fondurilor pe domenii precum investitiile, infrastructura si mediul.

In varianta sus­tinuta de Traian Basescu si PDL, Romania ar urma sa aiba opt regiuni numite tot judete, iar actualele prefecturi si consilii judetene sa fie desfiintate. Pe de alta parte, conform unui proiect al UDMR, ju­de­tele Mures, Harghita si Covasna ar urma sa formeze o singura regiune de dezvoltare. Liderul PDL Gheor­ghe Flutur a precizat ca reorganiza­rea teritoriala va merge pe res­pec­tarea preve­derilor din actuala Constitutie si PDL va vedea, dupa dis­cutiile cu partene­rii de la gu­ver­nare, care este cea mai buna forma de a atinge­re a scopurilor. Intrebat daca judetele Mures-Harghita-Covasna ar trebui sa devina o sin­gu­ra regiune, asa cum solicita UDMR, Flutur a evitat sa raspunda: "Discutam cu aliatii, toa­te la timpul lor". El a men­tio­nat ca se doreste ca tema legata de re­or­ga­ni­zarea administrativa a tarii sa se discute in urmatoarele zile, iar legea sa fie ela­borata cat mai repede.

×
Subiecte în articol: administratie locala