x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc se joacă cu educaţia

Boc se joacă cu educaţia

de Eugenia Mihalcea    |    17 Sep 2009   •   00:00



Guvernul Boc a modificat pe şest Legea Educaţiei Naţionale, recent adoptată prin asumarea răspunderii, aceasta având, în forma de pe site-ul Executivului, mai puţine articole decât cea prezentată în Parlament, după cum atrage atenţia PNL.

Mai exact, în timp ce pe site-ul Camerei Deputaţilor, la www.cdep.ro/proiecte/2009/300/90/3/pl393am.pdf, ca şi pe cd-urile înmânate tuturor parlamentarilor, Legea Educaţiei are 336 de articole, în varianta postată până ieri pe site-ul Guvernului (www.gov.ro/upload/articles/106607/legea-educatiei-nationale.pdf) avea doar 331 de articole.

"Documentele sunt datate identic, singura mare şi flagrantă deosebire fiind, la prima lectură, numărul diferit de articole. După câte se poate observa, pe ambele documente apar următoarele date: prima pagină, data de 06 septembrie, iar în stânga jos data de 12.09. De la pagina 1, stânga jos, numerotare cu 15.09", se arată în comunicatul PNL.

După sesizarea liberalilor, pe site-ul Guvernului a devenit inaccesibilă lecturarea Legii Educaţei, la adresa www.gov.ro/upload/articles/106607/legea-educatiei-nationale.pdf. Cei care încercau, în jurul orei 15:00, să citească legea Educaţiei aveau surpriza să găsească după accesarea linkului legea salarizării.

PNL a cerut premierului Emil Boc să plece de urgenţă de la Palatul Victoria "cu tot cabinetul său de amatori", dar acesta a replicat că Guvernul şi-a angajat răspunderea pentru Legea Educaţiei în forma aprobată de Executiv şi trimisă la Parlament, iar cele sesizate de PNL nu sunt decât nişte probleme tehnice. "Guvernul şi-a angajat răspunderea pe legea educaţiei în forma în care a fost adoptată în şedinţa cabinetului şi trimisă la Parlament. Dacă există anumite probleme tehnice privind necorelări de articole, acestea se fac de către personalul administrativ, dar nu există forme diferite", a spus Boc într-o conferinţă de presă susţinută la Roma.

×
Subiecte în articol: politic