x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc şi Blaga şi-au lansat cele două Românii

Boc şi Blaga şi-au lansat cele două Românii

de Adriana Duţulescu    |    11 Apr 2011   •   20:27
Boc şi Blaga şi-au lansat cele două Românii
Sursa foto: Marin Raica/Jurnalul Naţional

160740-mr-mmr9627.jpgVasile Blaga şi Emil Boc şi-au lansat ieri candidaturile la şefia PDL, împreună cu moţiunile pe baza cărora ar participa la alegerile interne din 14 mai. Mo­ţiunea lui Blaga se numeşte „O Românie dreap­tă, o Românie europeană”, iar cea a lui Boc, „O Ro­mâ­nie dreaptă, o Românie puternică”. Ambii can­di­daţi şi-au făcut anunţurile la sediul central al par­tidului, premierul pe trepte, înconjurat de o mul­ţime de parlamentari şi şefi de organizaţii ju­de­ţene, iar Blaga, într-un cadru mai sobru, într-o conferinţă de presă.

Vasile Blaga a declarat că unul dintre obiectivele sale pentru şefia partidului este menţinerea PDL la guvernare şi după 2012, iar acest obiectiv este realizabil continuând parteneriatul sincer şi consecvent cu Traian Băsescu. În ceea ce priveşte alegerile interne, Blaga a spus că acestea sunt dificile, chiar dacă sunt membri ai aceluiaşi partid şi au aceleaşi convingeri politice, însă el nu are în PDL decât prieteni, iar duşmanii sunt în PSD şi PNL. „Partidul are nevoie de o rupere de ritm. Este timpul să alegem preşedintele care poate recâştiga încrederea electoratului, care poate revi­gora şi mobiliza întregul activ din ţară, preşedintele care poate să asigure încă patru ani de guvernare pentru PDL”, a continuat acesta. Vasile Blaga a fost însoţit la depunerea moţiunii de câţiva dintre susţinătorii săi, printre care Petru Filip, Cezar Preda, Cristian Boureanu, Cristian Rădulescu, Mihaela Popa, Romeo Raicu, Mihaela Şandru, Sorin Frunzăverde, Cătălin Murg, Radu F. Alexandru, Ion Ruşeţ, Bogdan Cantaragiu, Cătălin Croitoru, Mircea Banias şi Alin Popoviciu.

Tabăra adversă a beneficiat şi de prezenţa unui membru al familiei Băsescu. Elena Băsescu şi-a declarat susţinerea faţă de Emil Boc prin faptul că reformele dure ale actualului preşedinte vor produce efecte favorabile şi pentru partid, în timp ce Vasile Blaga nu a probat că poate aduce un reviriment al popularităţii PDL. „Opţiunea mea este pentru domnul preşedinte Emil Boc, deoarece dânsul a avut curaj să ia nişte reforme foarte dure al căror rezultat se va vedea cu siguranţă peste un timp, şi acest rezultat se va transforma în procente favorabile pentru partid. Domnul Vasile Blaga face parte din conducerea partidului ca secretar general şi eu doresc să infirm ipoteza conform căreia cu domnul Vasile Blaga preşedinte partidul ar creşte în sondaje. Consider că nu este adevărat, pentru că dânsul este în conducerea partidului şi a făcut echipă cu domnul Emil Boc atâţia ani şi partidul nu a crescut cu dânsul secretar ge­neral. Nu văd de ce ar creşte cu dânsul preşedinte”, a declarat Elena Băsescu la scurt timp după ce Boc şi-a făcut publică moţiunea. Boc şi-a prezentat candidatura pe treptele sediului din Modrogan, alături de susţinătorii săi, afirmând că acesta este locul unde în ultimul mandat a anunţat toate victoriile din PDL şi acesta este un semn de continuitate pentru viitorul mandat dacă îl va câştiga. Tot ieri şi-a anunţat candidatura şi fostul ministru de Externe Toader Paleologu, cu moţiunea inti­tulată poetic „Privind spre viitor”.

×
Subiecte în articol: observator