x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Borbely, după întâlnirea cu FMI: Sunt convins că vom putea mări salariile şi pensiile în luna aprilie, cel târziu mai

Borbely, după întâlnirea cu FMI: Sunt convins că vom putea mări salariile şi pensiile în luna aprilie, cel târziu mai

01 Feb 2012   •   08:54
Borbely, după întâlnirea cu FMI: Sunt convins că vom putea mări salariile şi pensiile în luna aprilie, cel târziu mai

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat ca UDMR a cerut la intalnirea cu delegatia FMI sa se analizeze posibilitatea ca pana in luna aprilie, cel tarziu mai, sa aiba loc o marire a pensiilor si salariilor bugetarilor.

"Noi am cerut partenerilor ca, in urma unei analize, probabil la sfarsitul primului trimestru, a bugetului pe care il vom analiza, sa avem posibilitatea - si acesta este punctul de vedere al UDMR-ului - , si sunt convins ca vom avea posibilitatea maririi salariilor si pensiilor in luna aprilie, cel tarziu mai", a spus Laszlo Borbely, care a precizat ca reprezentantii FMI, BM si CE au afirmat ca decizia privind marirea salariilor si indexarea pensiilor trebuie sa fie a Guvernului Romaniei.

Liderii Uniunii Democrate Maghiare din Romania s-au intalnit astazi, la Palatul Victoria, cu delegatia comuna a Fondului Monetar International, Bancii Mondiale si Comisiei Europene.

Luni, premierul Emil Boc a fost mandatat de conducerea coalitiei, sa negocieze cu FMI cresterea pensiilor si salariilor, din luna aprilie, a anuntat prim-vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde.

Un anunt similar a fost facut si in noiembrie 2011, cand liderii coalitiei de guvernare au convenit ca salariile bugetarilor si pensiile ar putea fi majorate in primul semestru al anului 2012, dupa vizita din aprilie a FMI, daca nu vor exista "derapaje mari" in Europa si in Romania in privinta cresterii economice.

Marti, seful Executivului a spus ca nu poate promite majorari de pensii si salarii astazi si ca politicienii trebuie sa inteleaga ca acestea sunt vremurile.

Romania a prelungit acordul cu FMI din 2009-2011 printr-un acord de tip preventiv in valoare de circa 3,5 miliarde de euro.

Acordul cu FMI este insotit de un sprijin preventiv de 1,4 miliarde euro de la Uniunea Europeana si de un imprumut de 400 milioane de euro de la Banca Mondiala, bani care nu au mai fost virati in acordul anterior. BM a aprobat in decembrie acordarea transei de 400 de milioane de euro. (V.M.)

×