x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Brexit - Iohannis: Nu sunt motive de îngrijorare pentru economia României

Brexit - Iohannis: Nu sunt motive de îngrijorare pentru economia României

24 Iun 2016   •   11:52
Brexit - Iohannis: Nu sunt motive de îngrijorare pentru economia României

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că, din discuţiile avute cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, după Brexit, a rezultat că nu sunt motive de îngrijorare pentru economia românească.

"Cred că situaţia deosebită în care ne aflăm acum, datorită rezultatului votului de la referendumul din Marea Britanie de ieşire din Uniunea Europeană, impune o întâlnire de acest tip în care ne armonizăm punctele de vedere, ne gândim la ce este de făcut. (...) Din discuţiile pe care le-am avut cu domnul guvernator am înţeles că nu sunt motive de îngrijorare pentru economia României şi pentru finanţele româneşti", a spus Iohannis, la începutul consultărilor de la Cotroceni cu premierul Dacian Cioloş, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi liderii partidelor politice.

Şeful statului a afirmat, totodată, că din discuţiile avute cu liderii politici concluzia este ca România să continue pe calea europeană.

"Am înţeles că toată lumea este perfect de acord ca România să continue calea europeană", a menţionat Iohannis.

La consultările de vineri de la Palatul Cotroceni participă premierul Dacian Cioloş, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, copreşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, liderul UNPR, Valeriu Steriu, copreşedintele ALDE, Daniel Constantin.

Numărătoarea finală a voturilor de la referendumul de joi din Marea Britanie confirmă că cei mai mulţi britanici au optat pentru Brexit, adică ieşirea ţării lor din Uniunea Europeană, transmit DPA, AFP şi BBC. Conform rezultatelor definitive, 51,9% dintre alegători au votat în favoarea Brexit-ului. Rata de participare la vot a fost de 72,2%. AGERPRES

×
Subiecte în articol: brexit klaus iohannis