x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Brexit - Zgonea: Votul de neîncredere al britanicilor nu trebuie să modifice parcursul României în familia europeană

Brexit - Zgonea: Votul de neîncredere al britanicilor nu trebuie să modifice parcursul României în familia europeană

24 Iun 2016   •   11:27
Brexit - Zgonea: Votul de neîncredere al britanicilor nu trebuie să modifice parcursul României în familia europeană

Votul de neîncredere dat de cetăţenii britanici nu trebuie să modifice în vreun fel parcursul României în ''marea familie europeană'', a declarat vineri fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea.

"Astăzi, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a decis să părăsească proiectul UE. Votul de neîncredere dat de cetăţenii britanici nu trebuie, însă, să modifice în vreun fel parcursul României în marea familie europeană. Bucureştiul are datoria de a rămâne pe aceleaşi poziţii în relaţia cu ambele cancelarii: Bruxelles şi Londra. Trebuie să continuăm toate proiectele comune şi să păstrăm aceeaşi relaţie de prietenie, corectă şi pragmatică. Interesul principal al ţării noastre este să îşi protejeze cetăţenii săi de pe orice meridian al lumii, de aceea eforturile misiunilor noastre diplomatice în Regatul Unit sunt obligate să rămână la aceeaşi intensitate", a scris Zgonea, pe Facebook.

Numărătoarea finală a voturilor de la referendumul de joi din Marea Britanie confirmă că cei mai mulţi britanici au optat pentru Brexit, adică ieşirea ţării lor din Uniunea Europeană.

Conform rezultatelor definitive, 51,9% dintre alegători au votat în favoarea Brexit-ului. Rata de participare la vot a fost de 72,2%. AGERPRES

×
Subiecte în articol: brexit valeriu zgonea