x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică BUGET - Senatul vrea încă 6 milioane €

BUGET - Senatul vrea încă 6 milioane €

de Aniela Nine    |    08 Oct 2008   •   00:00

Proiectul de buget pe anul 2009 al Sena­tului este cu peste 6 milioane de euro mai mare decât limita stabilită de către Ministerul Economiei şi Finanţelor.



Proiectul de buget pe anul 2009 al Sena­tului este cu peste 6 milioane de euro mai mare decât limita stabilită de către Ministerul Economiei şi Finanţelor.

Conducerea Senatului şi-a stabilit un proiect de buget de 154 milioane RON (peste 39 milioane euro). Din toată această sumă, numai aproape 93 mili­oane RON sunt destinate cheltuielilor cu salarizarea personalului, restul fiind "programate" pentru investiţii în spaţiile din Palatul Parlamentului trecute în administrarea Senatului şi achiziţii.

Printre "noutăţile" aflate pe lista de achiziţii se numără un echipament de filtrare a aerului din sala de plen estimat la 250.000 RON, căci senatorii s-au plâns de "mirosurile improprii desfăşurării activi­tăţii" care ajungeau în sala de plen, dar şi alte 15 aparate de pu­ri­ficare a aerului destinate altor săli de întâlniri şi Cabinetului lui Văcăroiu.

Pe listă se mai află şi obiş­nui­tele achiziţii de maşini noi pentru bi­rou­rile teritoriale la început de mandat – 140 de maşini pentru care s-au alocat puţin peste 6 milioane RON, dar şi alte 20 de auto sub 2.000 cmc destinate conduce­rii unor comisii pentru care s-au alocat alte 2 milioane RON.

Şi tot pentru noii aleşi uninominali se prevede schimbarea celor 130 de calculatoare din birouri, a telefoanelor mobile ale aleşilor, care s-au cam învechit, dar şi achizi­ţio­na­rea altor 40 de laptopuri, necesare "pentru a urmări ordinea de zi la şedinţele de plen", după cum spunea la un moment dat un senator.

×
Subiecte în articol: politic milioane