x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Bugetul, dezbateri pe „repede înainte”

Bugetul, dezbateri pe „repede înainte”

de Carmen Vintila    |    21 Dec 2010   •   09:11
Bugetul, dezbateri  pe „repede înainte”
Sursa foto: Marin Raica /Jurnalul National

143445-.jpg+Deputaţii şi senatorii au adoptat marţi o parte din anexele la Legea bugetului de stat pe 2011, după ce luni seară, într-o şedinţă-maraton, au adoptat toate articolele legii, cu 142 de voturi „pentru” şi 46 „împotrivă”. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că bugetul pe 2011 este „cel mai generator buget de colaps financiar din ultimii 20 de ani”, iar liberalii, prin Varujan Vosganian, au spus că, „după Ceauşescu, Emil Boc e cel mai mare erou de bancuri din România”. 

Parlamentarii au avut ca timp de dezbatere cinci minute la un articol şi un minut pentru susţinerea unui amendament, plenul adoptând un singur amendament, al deputatului PD-L Petru Călian, care prevede că Poşta Română va primi un comison negociabil de 1,05% din valoarea drepturilor de asistenţă socială pe care această companie le va livra la domiciliul beneficiarilor în 2011. Nu a fost însă acceptat nici un amendament al opoziţiei, fiind respins chiar şi cel privind scăderea cotei de impo­zitare a veniturilor IMM-urilor la 3%, amendament ce fusese admis de comisiile de buget-finanţe.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a susţinut însă că această măsură va fi introdusă în Codul Fiscal anul viitor. Ieri, parlamentarii au adoptat şi suplimentarea bugetului Curţii de Conturi cu 4,5 milioane de lei şi pe cel al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu 10 milioane de lei. De asemenea, au fost adoptate bugetele Administraţiei prezidenţiale, ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, Consiliului Concurenţei, Consiliului Legislativ, CNSAS, CNA şi cel al Secretariatului General al Guvernului. De asemenea, toate cele 2.400 de amendamente referitoare la construcţia de biserici în colegii au fost respinse.

×