x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Bugetul, votat fără modificări şi retrimis la promulgare

Bugetul, votat fără modificări şi retrimis la promulgare

de Ion Alexandru    |    14 Mar 2019   •   09:55
Bugetul, votat fără modificări şi retrimis la promulgare

Camerele reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au revotat, ieri, Legea Bugetului de Stat pentru anul 2019, aprobând raportul de admitere al comisiilor de specialitate. Aşa cum PSD şi ALDE anunţaseră deja, nu s-a schimbat nici măcar o virgulă din legea respinsă, săptămâna trecută, de către Klaus Iohannis.

Parlamentul a adoptat, cu 245 de voturi “pentru”, 115 voturi “împotrivă” şi două abţineri, bugetul, după ce comisiile reunite de buget-finanţe au emis raportul de admitere în forma adoptată iniţial de Parlament. Legislativul a respins, în acest sens, cererea de reexaminare a legii formulată de preşedintele României, care a refuzat să o promulge, în ciuda faptului că CCR a declarat-o constituţională.

Mai mult, toate amendamentele depuse de parlamentarii Opoziţiei au fost, de asemenea, respinse. Concret, nici măcar nu a avut loc o dezbatere generală asupra acestor obiecţii, şedinţa fiind transformată într-un schimb de replici “neortodoxe” între reprezentanţii PSD şi cei ai PNL şi USR.

Şeful statului nu mai poate refuza să promulge legea, Constituţia obligându-l să semneze decretul în termen de maximum zece zile. 

 

×