x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Bușoi: Crin Antonescu este un plus pentru PNL

Bușoi: Crin Antonescu este un plus pentru PNL

25 Ian 2019   •   14:11
Bușoi: Crin Antonescu este un plus pentru PNL

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a declarat vineri, referitor la afirmaţiile preşedintelui liberalilor din Timiş, Nicolae Robu, privind inoportunitatea prezenţei lui Crin Antonescu pe listele la europarlamentare, că aceste discuţii trebuie să se poarte în interiorul partidului.
La rândul său, vicepreşedintele liberalilor Cristian Buşoi a afirmat că fostul preşedinte al partidului Crin Antonescu rămâne o personalitate care poate să însemne în orice moment un plus pentru PNL.
"Astfel de declaraţii trebuie făcute în interiorul partidului şi nu este o chestiune care să fie dezbătută public. Sunt decizii care vor fi luate în structurile de conducere ale partidului şi ulterior putem face declaraţii pe acest subiect. (...) Sunt declaraţiile domnului Robu, este o competiţie internă în PNL în desfăşurare, orice declaraţie a mea în calitate de purtător de cuvânt al PNL pe acest subiect ar denatura această competiţie. Să aşteptăm rezultatul final", a spus Dancă, într-o conferinţă de presă.
El a precizat că analiza privind desemnarea candidaţilor PNL la europarlamentare este în desfăşurare.
"În evaluarea candidaturilor se vor lua în considerare profilul public al fiecărui candidat, realizările avute în activitatea politică, competenţele în materie de politici europene şi alte astfel de elemente care vor configura lista finală", a explicat Dancă.
Cristian Buşoi nu a dorit să comenteze declaraţiile lui Nicolae Robu, arătând însă că fostul preşedinte al liberalilor este "un reper important" atât pentru partid, cât şi pentru electorat.
"Pentru PNL, Crin Antonescu a fost şi rămâne un reper important. Pentru electoratul PNL a fost şi rămâne un reper important, o personalitate care poate să însemne în orice moment un plus pentru PNL. Legat de prezenţa pe liste este o chestiune pe care o va analiza preşedintele partidului, probabil inclusiv într-o discuţie cu domnul Crin Antonescu, vor analiza colegii din Biroul Politic Naţional. Cred că aceste discuţii ar trebui să le facem în interiorul PNL şi nu în public", a spus el.
Buşoi a vorbit şi despre retragerea din politică a fostului preşedinte al PNL.
"A fost neaşteptată acea retragere, dar într-un fel domnul Crin Antonescu făcuse un angajament public şi este unul dintre rarii politicieni care şi-a asumat să ducă până la capăt, chiar dacă a fost în defavoarea domniei sale, un angajament public", a menţionat Cristian Buşoi.
La rândul său, purtătorul de cuvânt al PNL Bucureşti, Alexandru Nazare, a pledat pentru discuţii în interiorul partidului cu privire la candidaţii pentru europarlamentare.
"Cred că discuţiile ar trebui să fie în interiorul partidului. (...) Este o chestiune care priveşte competiţia internă şi aceste decizii se iau în interiorul partidului", a declarat Nazare.
Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, a declarat joi, pentru AGERPRES, că nu consideră oportună prezenţa lui Crin Antonescu pe lista candidaţilor la europarlamentarele din 2019, întrucât acesta nu are un răspuns privind realizările pe care le-a lăsat în urma sa şi nici la întrebarea electoratului liberal "ce a făcut în ultimii cinci ani".
"Nu consider potrivit ca domnul Crin Antonescu să deschidă lista PNL. Mai mult, nu consider potrivit ca domnul Crin Antonescu să fie pe listă, pe orice poziţie. Electoratul PNL, acea parte a societăţii româneşti care ar putea deveni electorat PNL au cu totul alte aşteptări pe lista de candidaţi PNL a anului 2019. Vor oameni care la întrebarea atât de în vogă în 1990, 'Ce-ai făcut în ultimii cinci ani?', categoric readusă în actualitate în 2019, să aibă ce să răspundă pe cel puţin două coordonate, respectiv în lupta cu PSD şi în planul realizărilor lăsate în urmă. Oricât de bun vorbitor este domnul Antonescu - şi este cel mai bun vorbitor, eu aşa îl consider şi acum -, la întrebarea menţionată nu poate răspunde entuziasmant, de fapt, nu poate răspunde decât oral, prin tăcere, în scris, prin liniuţă", a afirmat Nicolae Robu. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: crin antonescu