x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Buşoi: Decizia de intrare în insolvenţă a RADET - neinspirată

Buşoi: Decizia de intrare în insolvenţă a RADET - neinspirată

21 Sep 2016   •   18:57
Buşoi: Decizia de intrare în insolvenţă a RADET - neinspirată

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, consideră că intrarea în insolvenţă a RADET este o decizie neinspirată, care va genera efecte negative în lanţ. 

"Intrarea RADET în insolvenţă este o decizie surprinzătoare şi neinspirată. Intrarea în insolvenţă nu doar că nu rezolvă problema blocajului şi a datoriilor RADET, dar nu face altceva decât să genereze efecte negative în lanţ: neîncredere şi nervozitate la producătorii şi distribuitorii de gaz şi o eventuală intrare în insolvenţă a ELCEN. După această decizie s-a creat un risc major să se producă o sincopă în alimentarea cu apă caldă şi căldură pentru bucureşteni. Existau soluţii administrative pentru a nu ajunge în această situaţie, dar ar fi fost nevoie de preocupare şi bună judecată a primarului Firea", afirmă Buşoi, într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES

Potrivit acestuia, soluţia ar fi fost plata unei părţi din datoria de 3,6 miliarde de lei pe care RADET o avea la ELCEN şi respectarea calendarului acestei eşalonări, ''primul pas fiind achitarea datoriei de 250 de milioane lei care permitea ELCEN să-şi achite datoriile la furnizorul de gaz''. 

De asemenea, Buşoi arată că trebuia început un program de reabilitare a reţelei termice cu fonduri europene pentru a elimina pierderile de peste 30%, iar astfel factura bucureştenilor s-ar fi redus. 

Conducerea RADET a fost mandatată să deschidă procedura insolvenţei, un proiect de hotărâre în acest sens fiind adoptat în şedinţa de miercuri a CGMB.

×