x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Buşoi: PNL Bucureşti demarează o campanie de informare privind traficul şi de strângere de semnături împotriva guvernării

Buşoi: PNL Bucureşti demarează o campanie de informare privind traficul şi de strângere de semnături împotriva guvernării

14 Sep 2018   •   13:30
Buşoi: PNL Bucureşti demarează o campanie de informare privind traficul şi de strângere de semnături împotriva guvernării

PNL Bucureşti va demara peste aproximativ două săptămâni o campanie de informare cu privire la problemele din trafic şi de strângere de semnături pentru demiterea Guvernului, a anunţat, vineri, preşedintele liberalilor din Capitală, Cristian Buşoi. 

"Pentru a-i face pe bucureşteni să înţeleagă foarte bine aceste realităţi, am decis să începem în aproximativ două săptămâni o campanie de informare a bucureştenilor. Campania va purta titlul 'Bucureştiul blocat în trafic. Guvernul PSD blochează şoseaua de centură a Capitalei. Deblocaţi Bucureştiul! Stop guvernării PSD!'. În paralel cu această campanie de informare, vom demara şi o campanie de strângere de semnături pentru susţinerea demiterii actualului Guvern şi vom propune bucureştenilor un plan de priorităţi, de acţiune pentru decongestionarea traficului din Capitală", a anunţat Buşoi într-o conferinţă de presă. 

Liberalul a precizat că această campanie va demara în jurul datei de 1 octombrie şi va dura o lună. De asemenea, el a menţionat că această campanie se va desfăşura în mediul online, dar şi în intersecţiile importante din Capitală şi va avea un "caracter de sprijin politic şi moral" a demersurilor la nivel parlamentar, politic şi public de îndepărtare a actualului Guvern. 

El a menţionat că a discutat cu preşedintele PNL, Ludovic Orban, care sprijină iniţiativa, şi că va exista o discuţie în Biroul Executiv pentru a se decide dacă respectiva campanie de strângere de semnături pentru demiterea Guvernului se va extinde şi la nivel naţional. 

Buşoi a acuzat Guvernul şi administraţia Capitalei că blochează proiecte de infrastructură pentru Bucureşti, dând ca exemplu proiectul şoselei de centură a Capitalei. El a subliniat că blocarea acestui proiect este un "act foarte grav al Guvernului PSD îndreptat în mod direct împotriva bucureştenilor". De asemenea, liberalul a subliniat că şi alte proiecte, precum termoficarea, sunt blocate în mod intenţionat de Guvernul PSD. 

"În contextul în care asistăm la un conflictul în interiorul PSD, care face rău bucureştenilor, este din ce în ce mai clar că proiecte necesare pentru bucureşteni sunt cu bună ştiinţă sabotate de Guvernul PSD şi în egală măsură şi Guvernul PSDragnea-Dăncilă, dar şi administraţia condusă de primarul Gabriela Firea sunt răspunzători de starea gravă în care se află infrastructura şi traficul în Bucureşti. (...) În opinia mea, nici Primăria Capitalei - aşa cum este condusă astăzi şi aşa cum arată priorităţile de finanţare din ultimii ani, cu companii municipale, cu spectacole şi manifestări, cu tot felul de gratuităţi şi cumpărare de bunăvoinţă pentru diverse categorii sociale - nu va avea capacitatea şi nici banii necesari pentru a moderniza cu adevărat centura Capitalei", a spus Buşoi. 

În plus, el a afirmat că guvernarea PSD-Firea aplică la nivel local "politica promisiunilor mincinoase", una dintre acestea fiind revoluţia în trafic. 

"În aceşti doi ani şi jumătate, administraţia PSD din Bucureşti a făcut trei lucruri care nu au nicio legătură nici cu promisiunile din Campanie şi mai ales cu nevoile reale ale Bucureştiului: a înfiinţat peste 20 de companii cărora le-a dat pe mână o bună parte din bugetul Capitalei şi pe care le-au umplut cu oameni nepricepuţi, politruci, a aruncat bani din bugetul Capitalei pe spectacole şi manifestări aşa-zis culturale, care de fapt reprezintă o formă mascată de a îşi susţine clientela de partid, şi a aruncat în toate părţile cu promisiuni de la buget pentru a cumpăra bună-voinţa electoratului - pensionarii în vacanţă, stimulente pentru tinerii căsătoriţi, bani pentru cuplurile care aniversează ani de căsătorie, elevi şi profesori în tabere gratuite -, toţi aceşti bani fiind tăiaţi de la proiectele necesare pentru deblocarea şi decongestionarea traficului, rezolvarea problemei termoficării", a adăugat Buşoi. 

La rândul său, consilierul general Cătălin Deaconescu a precizat că în curând se împlinesc doi ani de când ELCEN şi RADET sunt în insolvenţă şi că nu există un plan de modernizare a acestora. El a acuzat că banii de investiţii au fost mutaţi la capitolul subvenţii. 

"Îi cerem doamnei primar să lase luptele politice, luptele interne şi să facă un plan de reorganizare a celor două societăţi", a precizat Deaconescu. AGERPRES

×
Subiecte în articol: cristian busoi