x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Bușoi vrea dezbatere televizată cu Ludovic Orban

Bușoi vrea dezbatere televizată cu Ludovic Orban

de Sînziana Duţă    |    12 Iun 2017   •   11:02
Bușoi vrea dezbatere televizată cu Ludovic Orban
Sursa foto: DIANA OROS

Cei trei candidaţi la şefia PNL s-ar putea înfrunta săptă­mâna aceasta într-o dezbatere televizată, pe modelul confruntărilor Iohannis-Ponta sau Băsescu-Geoană de la ultimele alegeri prezidenţiale. Noul preşedinte al PNL va fi ales sâmbătă în cadrul unui Congres la Romexpo, principa­lul favorit fiind fostul deputat Ludovic Orban.

Europarlamentarul Cristian Bușoi, unul dintre cei trei candidaţi la şefia PNL, l-a invitat pe Ludovic Orban la „o dezbatere directă despre viitorul PNL” care să aibă loc „fie într-un studio de televi­ziune, fie într-o Organizație PNL în care să aibă acces mass-media interesate” de eveni­ment. „Este nevoie de o dezbatere cu fair-play nu doar pentru a ne prezenta progra­mele cu care candidăm la Congresul din 17 iunie, ci şi pentru a da un semnal electo­ratului de dreapta! PNL trebuie să iasă din tăcere şi să vorbească limpede pentru toți membrii săi și pentru români. E timpul să ne recăpătăm identitatea și direcția”, a explicat Bușoi. Europarlamentarul nu i-a adresat invitația de a participa la dezbatere și afaceristului Viorel Cataramă, aspirant și el la șefia PNL, deşi ideea unei confruntări televizate i-a apar­ţinut prima dată milionarului băcăuan. În urmă cu două săptămâni, Cata­ramă declara că le-a propus contracandi­daților săi două dezbateri televizate, însă Cristian Bușoi și Ludovic Orban au refuzat confruntarea la acea vreme. Congresul PNL în cadrul căruia se va alege noul președinte al partidului va avea loc sâmbătă la Romexpo, în prezenţa a 5.000 de delegaţi din toată ţara. Duminică va avea loc Consiliul Naţional de Coordonare al PNL, care va vota noua conducere centrală (Biroul Permanent Executiv) a partidului.

Moțiunea mea, PNL - Partidul Viitoru­lui, se adresează tuturor celor care cred, ca și mine, că putem reașeza Partidul Național Liberal în prima linie pe scena politi­că din România. Cristian Buşoi, europarlamentar PNL

×
Subiecte în articol: ludovic orban cristian busoi