x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică C.T. Popescu: Dacă Băsescu se întoarce nelegitimat la Cotroceni, ne aşteaptă tot ce poate fi mai rău. România va intra într-o stare convulsivă

C.T. Popescu: Dacă Băsescu se întoarce nelegitimat la Cotroceni, ne aşteaptă tot ce poate fi mai rău. România va intra într-o stare convulsivă

10 Iul 2012   •   12:53
C.T. Popescu: Dacă Băsescu se întoarce nelegitimat la Cotroceni, ne aşteaptă tot ce poate fi mai rău. România va intra într-o stare convulsivă

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat decizia Curtii Constitutionale de astazi, potrivit careia referendumul din 29 iulie este valid doar daca prezenta la urbe este de 50% plus unu din totalul alegatorilor inscrisi pe listele electorale permanente. Potrivit lui C.T. Popescu, aceasta decizie este "ilogica" si il favorizeaza pe Traian Basescu.

"Din punct de vedere juridic si cetatenesc nu ai ce sa comentezi. Decizia Curtii se respecta, nu se discuta. Dar din punctul de vedere al unei fiinte rationale, aceasta hotarare este ilogica. Daca impingem lucrurile la limita pentru a intelege ce este vicios in aceast mecanism, sa presupunem ca PDL sau Traian Basescu le vor spune simpatizantilor lor, nu neaparat in mod public, 'Ramaneti acasa!'. Daca raman toti acasa, atunci, de fapt, Traian Basescu nu poate fi demis decat cu peste 9 milioane de voturi.

Nu cred ca Traian Basescu va face public acest lucru pentru ca ar suna foarte prost, desi nu suna mai prost decat privelistea parlamentarilor PDL care au stat in sala si n-au votat.

Sa zicem ca vom avea o prezenta simbolica pro Basescu si o prezenta masiva impotriva lui Basescu. E un viciu logic, ramanerea acasa a electoratului nu ar trebui sa fie in avantajul uneia dintre parti", a declarat, la Realitatea TV, Cristian Tudor Popescu.

"Daca insa vom avea un vot majoritar pentru demiterea lui Traian Basescu si el se intoarce la Cotroceni, pai atunci ne asteapta tot ce poate fi mai rau. Legitimitatea lui va fi pusa la indoiala mai mult decat a fost pusa pana acum. Romania va intra intr-o stare convulsiva", a conchis jurnalistul.

×