x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică C.T. Popescu: "Dacă era lovitură de stat, Băsescu nu trebuia să vină în Parlament, când a fost suspendat"

C.T. Popescu: "Dacă era lovitură de stat, Băsescu nu trebuia să vină în Parlament, când a fost suspendat"

30 Iul 2012   •   16:51
C.T. Popescu: "Dacă era lovitură de stat, Băsescu nu trebuia să vină în Parlament, când a fost suspendat"

Presedintele suspendat, inca, a facut azi afirmatia ca urmeaza sa fie trasi la raspundere cei care au organizat lovitura de stat. Domnul Traian Basescu a fost in Parlamentul Romaniei cand a fost suspendat. Din acel moment, dansul nu mai putea vorbi de lovitura de stat. Daca vorbea de lovitura de stat de la inceput, nu trebuia sa se prezinte in Parlament. El n-a facut asta, si-a schimbat atitudinea de la o zi la alta. Daca la inceput chema oamenii la vot, dupa ce Curtea Constitutionala a decis sa mentina cvorumul de 50% plus unu, si-a schimbat strategia si a inceput sa vorbeasca de lovitura de stat din cinci in cinci minute", a spus C.T. Popescu, la Realitatea TV.

Editorialistul a criticat si atitudinea premierului Victor Ponta, in acest razboi politic.

"Domnul Basescu este ilogic cand vorbeste de lovitura de stat si tragerea la raspundere, caci altfel ar trebui anchetati si milioanele de oameni care au votat si membrii Curtii care au spus ca referendumul poate sa se desfasoare de la ora 7:00 la ora 23:00. Acum si domnul Ponta vine cu amenintari, afirmand ca are mijloacele de a-l trage la raspundere pe Traian Basescu. Domnul Basescu vine cu Parchetul si cu DNA, domnul Ponta vine cu Ministerul de Interne si cu Guvernul. Cei doi oameni politici privesc institutiile statului ca pe unitati de comando care stau in spatele lor, in aceasta lupta", a spus C.T. Popescu.

Acesta a criticat si atitudinea celor care au absentat de la vot, afirmand ca inainte de a fi invalidat referendumul, romanii au demonstrat ca sunt un popor de "invalizi".

"Daca nu suntem in stare sa venim la vot un roman din doi, atunci suntem un popor de invalizi, inainte de a fi invalidat referendumul. Imi mentin aceasta parere. Daca vrei intr-adevar sa-l demiti pe Traian Basescu vei veni si la 37 de grade la vot. Nu a fost suficient determinat poporul roman ca sa treaca peste aceasta stacheta. Ceea ce nu inseamna ca procedeul folosit de PDL si Traian Basescu a fost corect. A fost un procedeu ticalos, care a afectat insasi fibra democratiei", a mai spus C.T. Popescu.

×