x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică C.V. Tudor: "Stolojan, santajat de Traian Basescu"

C.V. Tudor: "Stolojan, santajat de Traian Basescu"

06 Oct 2004   •   00:00
C.V. Tudor: "Stolojan, santajat de Traian Basescu"

POLITIC

Liderul PRM, C.V. Tudor, a lansat ieri un atac extrem de dur la adresa lui Traian Basescu, acuzandu-l ca el ar fi de fapt autorul santajului la care a fost supus Theodor Stolojan. Intr-o declaratie acordata in exclusivitate Radio Romania Actualitati, din care va prezentam in continuare extrase, C.V. Tudor prezinta modul in care Basescu l-a fortat pe Stolojan sa se retraga.
ANIELA NINE

Presedintele PRM sustine astfel ca de fapt "terenul" pentru inlaturarea lui Stolojan a fost pregatit de mult de Traian Basescu, care, "cu aerul ca il apara, l-a urmarit si l-a terminat psihic pe Theodor Stolojan". Mai mult, arata C.V. Tudor, Basescu a fost sustinut de "colaboratori" care timp de mai multe zile il "presasera" pe liderul liberal cu "tot felul de amenintari si viziuni apocaliptice, de genul: domnule, ne aresteaza astia, suntem la pamant, o sa intram la puscarie cu totii".

LOVITURA DE GRATIE. In continuare, Tudor sustine ca "incet si sigur, Stolojan a facut o depresie extrem de grava si pur si simplu s-a prabusit psihic, disparand timp de trei zile". Dar nu a fost in America, asa cum a aparut in presa, ci "s-a inchis in birou in zilele de marti, miercuri si joi, intr-un fel de mutenie sau stare de prostratie, parca era in transa". Ziua de vineri, in dimineata careia Stolojan a avut o intalnire cu pensionarii a constituit, conform liderului PRM, momentul in care Basescu i-a dat "lovitura de gratie" lui Stolojan. "In mod concret, el, Basescu, i-a pus lui Stolojan pe masa dosarul Megapower, dosarele de la clinicile de boli nervoase care se refera la internarile din 1984 si 1989, precum si alte probe acuzatoare. Atunci s-au produs criza cea mare, atacul de panica fara precedent, asa incat Theodor Stolojan a decis sa iasa complet din politica", sustine C.V. Tudor. In plus, liderul peremist se arata nedumerit de atitudinea lui Basescu din finalul declaratiei de presa, cand acesta a izbucnit in plans. "Nu inteleg de ce plangea Basescu de mama focului pentru boala lui Stolojan, dar nu plangea nevasta lui Stolojan, aflata alaturi."

PREVIZIUNI. C.V. Tudor dezvaluie si lupta de culise care a fost declansata in PNL de situatia creata de retragerea fortata a lui Stolojan. "Acest cutremur politic are si replici. Intre timp, s-au certat Dinu Patriciu cu Sorin Rosca Stanescu din pricina lui Basescu, pe care nu-l vrea Patriciu, dar il lauda Stanescu, poate si pentru faptul ca primarul general al Capitalei alimenteaza cu bani negri ziarul Ziua, sustine liderul PRM. In ceea ce priveste sansele lui Basescu in cursa pentru Presedintie, C.V. Tudor sustine ca acestea sunt nule, caci "dupa cum iarna nu-i ca vara, nici Capitala nu-i ca tara, adica de la Ciorogarla incolo, nu-l cunoaste absolut nimeni pe Basescu."

×
Subiecte în articol: basescu politic tudor stolojan