x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică „Căldura care îngheaţă România: regimul Băsescu – Boc”

„Căldura care îngheaţă România: regimul Băsescu – Boc”

de Aniela Nine    |    26 Sep 2011   •   21:00
„Căldura care îngheaţă România: regimul Băsescu – Boc”

Dupa ce Executivul a adoptat nor­me­le metodologice ale legii care stabileste modul de acordare a sub­ven­ti­ilor la caldura, senatorii USL au de­pus ieri o motiune simpla pe aceasta tema cu titlul: 'Caldura care ingheata Romania: regimul Basescu – Boc'. 'Am atras atentia ca Romania nu iese din criza si ca populatia nu va supravietui daca, pe de o parte, Gu­vernul taie salariile, iar pe de alta parte, acelasi Guvern, creste toate pre­turile. De asemenea, am atras atentia ca taierea subventiilor la cal­du­­ra va lasa in frig peste un milion de familii. Costurile de incalzire se vor majora cu peste 60% fata de iar­na precedenta, iar in multe lo­ca­li­tati vor fi chiar duble', a explicat pentru Ager­pres senatorul PSD Alexandru Cordos.

El a precizat ca exista si alte solutii la aceste taieri de subventii la caldura, deoa­re­ce sistemul centralizat de incalzire din Romania poate sa fie performant, iar el furnizeaza caldura celor mai multe familii cu venituri mici din tara. Senatorul PSD a atras atentia ca ta­ie­rea subventiilor reprezinta si un ve­hi­cul pentru mita electorala, deoa­re­ce se arunca toata povara spre pri­ma­rii, despre care se stie ca nu au bani suficienti, iar acolo unde sunt edili PDL, ei vor primi, pe alte pro­iec­te, bani pentru sprijinirea populatiei, iar acolo unde nu sunt primari ai formatiunii aflata la putere, nu se vor acorda acesti bani.

'Pe de alta parte, s-a aprobat prelungirea contractelor cu baietii des­tepti, asa cum le spune toata lumea, unde prin diverse filiere se cumpara energie ieftin de la stat si se vinde scump, prin firme agreate de PDL. Este o chestiune incorecta, pentru ca daca subventia asigura un ajutor pentru cei care locuiesc la bloc, unde nu putem vorbi de oameni bogati, in cazul eliminarii subventiei, doar un numar minim de aproape 300.000 de familii vor beneficia de ajutoare', a spus Cordos.

×
Subiecte în articol: politica guvern moţiune USL subventie caldura