x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Călin Popescu-Tăriceanu: Guvernul nu a efectuat nicio plată în contul licenţelor Microsoft în mandatul meu de premier

Călin Popescu-Tăriceanu: Guvernul nu a efectuat nicio plată în contul licenţelor Microsoft în mandatul meu de premier

07 Noi 2018   •   21:01
Călin Popescu-Tăriceanu: Guvernul nu a efectuat nicio plată în contul licenţelor Microsoft în mandatul meu de premier

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, lider al ALDE, a declarat miercuri că Guvernul nu a efectuat nicio plată în contul licenţelor Microsoft în timpul mandatul său de premier, precizând că nu a primit nicio comunicare oficială referitoare la începerea urmăririi penale într-un dosar al DNA care să-l vizeze. 

"În legătură cu informaţiile vehiculate de presă, referitoare la presupuse ilegalităţi în dosarul Microsoft, menţionez: Pe timpul mandatului meu de prim-ministru, Guvernul nu a efectuat nicio plată în contul licenţelor Microsoft; Hotărârile de Guvern care au fost adoptate în acea perioadă au avut drept scop inventarierea licenţelor Microsoft folosite în instituţiile publice; Reamintesc că acest contract a fost semnat şi pus în aplicare, în baza unei Hotărâri de Guvern adoptată în 2004", a afirmat Tăriceanu, într-un comunicat de presă.

În opinia sa, "asistăm la un alt produs Fabrica DNA de dosare". 

"Este ciudat faptul că, la peste 10 ani de la terminarea mandatului şi la 3 ani după prima vehiculare a numelui meu în acest dosar, se reia această temă pe care o consider o reacţie în plus faţă de atitudinea mea de combatere a abuzurilor şi exceselor din justiţie. Demersurile mele, în mod evident, deranjează pe cei care au acaparat în mod ilegitim puterea în Statul Român. Având în vedere dosarul de mărturie mincinoasă în care am fost achitat, pare că din nou asistăm la un alt produs FABRICA DNA de dosare", a adăugat Tăriceanu. 

Procurorul-şef al DNA a trimis procurorului general Augustin Lazăr un referat în vederea sesizării Senatului pentru formularea unei cereri de efectuare a urmăririi penale pentru infracţiunea de luare de mită presupus a fi săvârşită de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, au declarat surse judiciare pentru AGERPRES. 

Potrivit surselor citate, acuzaţia se referă la perioada în care Tăriceanu a fost membru al Guvernului. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Călin Popescu-Tăriceanu