x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu, despre şefia Senatului: Niciodată în cariera mea politică nu am ezitat, nu am evitat să-mi asum responsabilităţi

Tăriceanu, despre şefia Senatului: Niciodată în cariera mea politică nu am ezitat, nu am evitat să-mi asum responsabilităţi

10 Mar 2014   •   19:37
Tăriceanu, despre şefia Senatului: Niciodată în cariera mea politică nu am ezitat, nu am evitat să-mi asum responsabilităţi

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat luni că argumentele pro şi contra aduse în discuţie de membrii partidelor din arcul guvernamental privind candidatura la şefia Senatului l-au convins că 'acest pas trebuie făcut'.

'Discuţiile pe care le-am avut cu reprezentanţii partidelor pe care astăzi am contat în sprijinul votului, argumentele pe care le-au adus, argumentele pe care le-am analizat şi eu, şi pro şi contra, m-au dus la concluzia că acest pas trebuie făcut. Niciodată în cariera mea politică nu am ezitat, nu am evitat să-mi asum responsabilităţi. Am curajul să fac şi acolo unde am fost, întotdeauna am făcut aşa, încât sper şi în calitate de preşedinte al Senatului să fiu nu numai cel care conduce şedinţele, dar îmi doresc să particip activ la viaţa politică a României', a afirmat Tăriceanu, la Palatul Parlamentului.

Noul preşedinte al Senatului s-a referit la posibilitatea de a atrage de partea sa parlamentari, explicând că deşi nu încurajează traseismul politic, fiecare parlamentar are posibilitatea de a alege.

'De când sunt parlamentar nu am fost unul dintre susţinătorii, din contră, am criticat foarte mult traseismul politic. Fiecare dintre parlamentari are libera alegere la dispoziţia lui, să opteze pentru ceea ce crede. Eu cred, ca om care sunt implicat în politică de peste 24 de ani, că avem obligaţia să facem ceva nu numai pentru noi şi pentru cei care sunt cetăţeni ai acestei ţări. În măsura în care fiecare crede că poate să facă ceva e liber să mi se alăture în proiectul pe care nu numai astăzi l-am schiţat, dar de care sunt convins că o să am posibilitatea să vorbesc şi mai mult în perioada următoare', a spus preşedintele Senatului.

Totodată, Călin Popescu-Tăriceanu a ţinut să precizeze că importante sunt în primul rând susţinerea electoratului şi respectarea promisiunilor făcute în campanie de partide.

'Cel mai important, în final, este să ai susţinerea cetăţenilor, cei care şi-au dat votul, cei care şi-au pus încrederea, speranţele. Am o obligaţie majoră nu numai eu, ci toţi ceilalţi. Eu cred că este nevoie ca aceste angajamente, promisiuni, să fie duse la bun sfârşit. Avem un program de guvernare pe baza căruia am obţinut încrederea oamenilor şi votul lor, un vot apreciabil, extrem de consistent, deci avem şi nişte obligaţii faţă de ei', a subliniat el. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: Călin Popescu-Tăriceanu sefie senat