x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Călin Popescu Tăriceanu va candida la Primăria Capitalei. „ Voi fi candidatul liberal de București”

Călin Popescu Tăriceanu va candida la Primăria Capitalei. „ Voi fi candidatul liberal de București”

06 Aug 2020   •   13:23
Călin Popescu Tăriceanu va candida la Primăria Capitalei. „ Voi fi candidatul liberal de București”

UPDATE Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că va fi candidatul liberal la Primăria Generală a Capitalei: „Nicușor Dan nu are un profil liberal, (...) Gabriela Firea e social-democrat”.

„Am luat decizia să îmi depun candidatura pentru Primăria orașului București. În primul rând, am constatat că în București nu există niciun candidat liberal. Nicușor Dan nu are un profil liberal, iar faptul că e susținut de PNL e cu totul altceva. Celălalt candidat important, Gabriela Firea, e social-democrat. Eu cred că electoratul liberal are nevoie de un candidat liberal”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

El a spus că, având în vedere epidemia, „nu este timp de experimente”.

„E nevoie de oameni cu experiență, de oameni cu greutate – eu am și la propriu o anumită greutate. Experiența pe care o am ca premier și președinte al Senatului este extrem de utilă pentru a avea și pentru a clădi o strategie și o viziune pentru București”, a adăugat Tăriceanu.

Liderul ALDE a mai spus că are și o responsabilitate față de partidul său.

„Nu e firesc ca într-o bătălie generalul să stea numai la birou, în localul de stat major. El trebuie să fie alături de soldați. Acesta e și un îndemn foarte serios la luptă, la competiție pentru toate organizațiile ALDE din țară. (...) Voi fi candidatul liberal de București”, a adăugat Tăriceanu.

El a lansat și o serie de critici aduse primarilor de până în prezent, inclusiv pentru Gabriela Firea, despre care a afirmat că, pe lângă funcția de edil, avea un alt obiectiv, respectiv că viza și funcția de președinte al PSD „și nu de ieri sau de astăzi”.

Totodată, liderul ALDE a explicat de ce au eșuat negocierile cu PSD pentru București.

„Discuțiile au vizat și posturile, dar și listele. Dacă am fi obținut ceea ce ne-am imaginat că noi reprezentăm. Adică ALDE e creditat la București cu peste 6%... Nu am avut impresia că reprezentarea pe care o vom obține este suficientă”, a mai spus liderul ALDE.

Stire initiala Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, va candida la Primăria Generală a Capitalei, au decis, joi, membrii Biroului Politic al formațiunii. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi.

Hotărârea Biroului Politic al ALDE a fost luată după ce negocierile cu PSD pentru formarea unei alianțe pentru București au eșuat.

Până în prezent și-au mai anunțat candidatura Gabriela Firea (PSD) și Nicușor Dan, susținut de PNL și USR.

Sursa: Mediafax

 

×
Subiecte în articol: calin popescu tariceanu