x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică CANCELARIA DISPARE, RĂMĂNE BABA/Boc îşi face corp de consilieri

CANCELARIA DISPARE, RĂMĂNE BABA/Boc îşi face corp de consilieri

03 Mar 2009   •   00:00

Desfiinţarea Cancelariei va fi reglementată în şedinţa din această săptămână a Guvernului, prin ordonanţă de urgenţă, iar agenţiile guvernamentale vor fi restructurate, comasate sau desfiinţate pe baza unei analize, a anunţat ieri premierul  Emil Boc.

“Vom consacra desfiinţarea Cancelariei ca entitate şi va rămâne doar corpul de consilieri ai primului-ministru. În privinţa celorlalte agenţii care încă funcţionează, ele vor fi restructurare printr-un proces care va avea loc în Guvern, un comitet interministerial care va studia toate agenţiile care există în momentul de faţă în România. Vom vedea unde se pot desfiinţa, unde se pot comasa, unde se pot restructura, astfel încât ele, pe de o parte să fie eficiente, pentru că ne interesează în primul rând eficienţa şi nu în ultimul rând economia la banul public”, a spus Boc. El a arătat însă că acest proces nu va fi derulat “ “pe picior”. “Adică toate agenţiile din România nu se pot restructura, desfiinţa de pe o zi pe alta. Ele vor intra într-un proces de analiză. Foarte multe agenţii se vor coamasa, unele vor dispărea, altele se vor restructura şi vor avea probabil o altă componentă.

Procesul de descentralizare, care va începe în această primăvară cu cadrul legal şi după aceea va fi dus în teritoriu, va rezolva ultimele probleme legate de funcţionarea, desfiinţarea şi comasarea agenţiilor”, a arătat şeful Guvernului.

Cât priveşte Cancelaria, Boc a spus că, în forma anterioară, aceasta devenise practic un Guvern paralel, o structură stufoasă birocratică ce consuma bani în manieră inutilă. El a precizat că şeful Cancelariei, Cătălin Baba, va rămâne în corpul secretarilor de stat.

×
Subiecte în articol: politic