x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Când se întâlnește Viorica Dăncilă cu Donald Tusk? Problema „Kovesi” poate fi pe agenda discuțiilor

Când se întâlnește Viorica Dăncilă cu Donald Tusk? Problema „Kovesi” poate fi pe agenda discuțiilor

de Dan Constantin    |    07 Feb 2019   •   11:22
Când se întâlnește Viorica Dăncilă cu Donald Tusk? Problema „Kovesi” poate fi pe agenda discuțiilor
Sursa foto: guv.ro

Joi este programată la Bruxelles cea mai importantă întâlnire din agenda vizitei premierului Viorica Dăncilă.La ora 14, conform programului oficial al președintelui Consiliului European, Donald Tusk se întâlnește cu prim-ministrul României. În cadrul discuțiilor ar putea fi abordată și problema „Kovesi”. Codruța Kovesi a fost propusă,împreună cu alți doi magistrați, pe lista scurtă din care va fi ales procurorul general european. Consiliul European și Parlamentul European aleg dintre cei trei nominalizați titularul pentru noua instituție.În mediul guvernamental de la București selecția Codruței Kovesi a fost primită ca o surpriză neplăcută , ministrul Justiției anunțând că va informa Consiliul European, în care România deține președinția rotativă, și PE asupra motivelor revocării din funcție  a acesteia de la șefia DNA.

 Pe agenda oficială a lui Tusk figura până miercuri seara o întâlnire cu premierul Marii Britanii, de la ora 15 , dar joi dimineață acest punct din program dispăruse.

×