x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Candidat comun PSD-ALDE-PRO România

Candidat comun PSD-ALDE-PRO România

de Ion Alexandru    |    02 Iul 2019   •   10:10
Candidat comun PSD-ALDE-PRO România

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a lansat, ieri, un scenariu-bombă cu privire la alegerile prezidențiale din toamna acestui an. Tăriceanu propune ca PSD, ALDE și PRO România, formațiunea condusă de Victor Ponta, să se prezinte la acest scrutin electoral cu un cadidat unic.

 

Liderul ALDE a dezvăluit că a avut discuții în acest sens cu Victor Ponta. “Cu domnul Ponta am evaluat variantele pe care le avem la dispoziţie pentru alegerile prezidenţiale. Confirm ceea ce a spus domnia sa în această privinţă. Da, cred că cea mai bună soluţie într-adevăr este de a avea un candidat unic", a precizat Tăriceanu, care a lăsat să se înțeleagă că o decizie în acest sens va fi luată într-un termen cât mai scurt. “Timpul ne presează și această decizie va trebui să fie luată cât de curând posibil în perioada imediat următoare. Aşa cum spuneam și înaintea alegerilor pentru Parlamentul European, această decizie va fi luată în Coaliție.

De cealaltă parte, însă, președintele PSD, Viorica Dăncilă, a încercat să contracareze diplomatic această propunere făcută de Călin Popescu Tăriceanu. Am spus că avem sondaje de opinie şi pe măsură ce vom primi aceste sondaje vom vedea ce formulă îmbrăţişăm”, a afirmat primul ministru“. Aceasta nu exclude categoric discuțiile cu PRO România, și nu s-a arătat surprinsă de faptul că partenerul de Coaliție, Călin Popescu Tăriceanu, a purtat un dialog pe această temă cu Victor Ponta. “În politică trebuie să existe democraţie. Poţi să negociezi cu orice partid. Nu putem să îngrădim dreptul unui partid de discuta cu alte partide politice. Eu am lucrat la Bruxelles 9 ani de zile şi pentru orice amendament, pentru orice directivă aveam negocieri cu toate grupurile politice, mai puţin grupurile extremiste”, a precizat Dăncilă. 

 

Sondaje interne pentru Cotroceni

În acest moment, PSD măsoară mai multe persoane din interiorul, dar și din exteriorul partidului. Unul dintre candidații măsurați este Viorica Dăncilă, urmată de Eugen Orlando Teodorovici, dar și Liviu Pleșoianu. PSD îl măsoară, însă, și pe președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. De asemenea, și-a mai prezentat intenția de a candida pentru funcția prezidențială și senatorul PSD, Șerban Nicolae.

×