x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Candidatul Iohannis, în haină liberală, cu slogan de campanie “furat” de la Adrian Năstase

Candidatul Iohannis, în haină liberală, cu slogan de campanie “furat” de la Adrian Năstase

de Ion Alexandru    |    16 Sep 2019   •   10:38
Candidatul Iohannis, în haină liberală, cu slogan de campanie “furat” de la Adrian Năstase
Sursa foto: DIANA OROS

Fostul președinte al PSD, Adrian Năstase, îl desființează pe candidatul Klaus Iohannis, într-o postare pe blogul personal, și pe care îl acuză că a preluat tema de campanie utilizată de el, în anul 2014, “Normalitatea”. Năstase spune, ironic, că gestul actualului președinte este “o recunoaștere tardivă a programului meu de atunci”.

 

“Am constatat că unul dintre candidaţii la prezidenţiale – Klaus Iohannis – a preluat temă mea principală de campanie, de la alegerile pentru prezidenţiale, din 2004. Tema preocupării pentru < a fost prezentată în numeroase documente şi conferinţe pe care le-am susţinut în perioada 2002-2004 şi este sintetizată în volumul <>, publicată în 2004, că suport pentru mesajele mele de campanie. Cartea poate fi accesată on-line şi pe site-ul meu”, arată fostul prim-ministru și fostul președinte al PSD, pe blogul personal.

Năstase se întreabă dacă nu cumva preluarea acestei teme este o recunoaștere tardivă din partea actualului președinte  programului pe care l-a susținut în anul 2004. “Întrebarea are cu atât mai mult sens cu cât, așa cum ne amintim, Klaus Iohannis, în 2004, l-a votat pe Băsescu președinte”, conchide fostul premier.

 

Liberalul Klaus, la o șuetă cu tineretul

Întâmplător sau nu, Klaus Iohannis, candidat al PNL pentru un nou mandat la Palatul Cotrceni, utilizează drept slogan de campanie, în 2019, numele său și sintagma “Pentru o Românie Normală”. Slogan pe care și l-a lansat, la sfârșitul săptămânii trecute, la o întâlnire a Școlii de Vară a Tineretulu Liberal și la Adunarea Regională a Organizațiilor PNL Sud-Est.  Întâlnire la care Iohannis a uitat că este președinte în funcție al României și a lăudat tinerii liberali pentru cum “s-au mișcat” în timpul scrutinului din 26 mai, afirmând că PNL are toate atuurile să preia guvernarea. Fapt mai mult decât neconstituțional, din poziția de președinte.

 

“Normalitatea”, sintagmă folosită de Klaus Iohannis, tema campaniei prezidențiale din 2004 a candidatului de atunci al PSD, Adrian Năstase

×
Subiecte în articol: adrian nastase