x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Candidatul surpriză, așteptat de analiștii politici, și-a anunțat înscrierea în lupta pentru Palatul Controceni Mircea Diaconu: “Candidez pentru că sunt enervat și nemulțumit”

Candidatul surpriză, așteptat de analiștii politici, și-a anunțat înscrierea în lupta pentru Palatul Controceni Mircea Diaconu: “Candidez pentru că sunt enervat și nemulțumit”

de Ion Alexandru    |    26 Aug 2019   •   08:10
Candidatul surpriză, așteptat de analiștii politici, și-a anunțat înscrierea în lupta pentru Palatul Controceni  Mircea Diaconu: “Candidez pentru că sunt enervat și nemulțumit”
Sursa foto: Victor Stroe

Anunțul politic al anului 2019 a venit, ieri, de la fostul europarlamentar Mircea Diaconu, care și-a prezentat, public, intenția de a candida pentru Palatul Cotroceni la alegerile din luna noiembrie. Cunoscutul artist, care a reușit, în 2014, să mobilizeze exemplar mase largi de alegători, fiind singurul europarlamentar independent din partea României în legislatura trecută, a precizat că a luat această decizie… de nervi.

 

Mircea Diaconu subliniază că, în acest moment, are intenția de a candida la alegerile prezidențiale. “Pentru că sunt suficient de enervat, de nemultumit și simt că este nevoie de asta”. Domnia sa susine că simplul fap că dorește să candideze nu înseamnă automat că și va putea face asta. “Este nevoie să strâng 200.000 de semnături. Aproape imposibil, fără un sprijin din partea oricui, al cetățenilor, asociațiilor de toate felurile”, mai precizează artistul, care adaugă că, în anul 2014, a cerut același gen de sprijin, care a venit de la cetățeni.

“Posibil ca, din nou, acum, cerând sprijinul, să se reactiveze această masă imensă de oameni. Este o formă de solidaritate cetățenească”, a mai spus Mircea Diaconu.

Dacă va reuși să candideze, în sensul că va putea strânge semnăturile necesare, Mircea Diaconu spune că nu refuză sprijinul nimănui, nici măcar al partidelor politice de genul ALDE sau Pro România, atrăgând atenția că asta nu înseamnă negociere. “Ce să negociez? Nu există așa ceva. Cu orice grupare sau persoană sunt deschis și fericit să stau de vorbă, dacă ar veni alături de mine. Cer sprijin de la absolut toată lumea”.

Numele lui Mircea Diaconu a fost vehiculat, pe mai multe canale de diverși analiști politici ca fiind un candidat redutabil, cu șanse destul de consistente pentru alegerile prezidențiale. Chiar și în lipsa unei infrastructuri de partid, fapt verificat de el însuși la alegerile europarlamentare din primăvara anului 2014. Și atunci, Mircea Diaconu a reușit, cu sprijinul socetății civile, să strângă, într-un timp record, numărul de semnături necesare pentru a se putea înscrie în cursă, ca independent. Iar rezultatele au fost mai mult decât spectaculoase, Diaconu devansând, pe persoană fizică, partidul lui Traian Băsescu, PMP.

 

×