x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Capul lui Funeriu, cerut de deputaţii PDL

Capul lui Funeriu, cerut de deputaţii PDL

de Adriana Duţulescu    |    04 Apr 2011   •   19:20

Mai mulţi deputaţi PDL au cerut in aceasta dupa-amiaza în şedinţa de grup la care a participat premierul Emil Boc, demisia ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, din cauza proiectului privind plafonarea salariilor profesorilor pentru care Guvernul a decis să îşI asume răspunderea.

Deputatul Alin Popoviciua explicat că parlamentarii PDL nu mai sunt de acord cu această asumare de răspundere, care va aduce deservicii imaginii partidului. “Au fost discuţii aprinse, noi i-am spus premierului că de ce să mai creăm discuţii, de ce să mai sufere din nou PDL, pentru că instanţele vor da oricum câştig de cauză profesorilor”, a spus Popoviciu. Colegul său, Cătălin Croitoru, a dezvăluit că premierului I s-a cerut în cadrul şedinţei să îl demită pe ministrul Funeriu.

"Da, deputaţii i-au cerut demisia lui Funeriu în faţa premierului. S-au enervat pentru că Funeriu nici măcar nu a avut bunul simţ să se prezinte la şedinţa la care s-a discutat despre asumarea răspunderii pe proiectul de plafonare a salariilor profesorilor", a spus Croitoru. Potrivit acestuia, cel care a sugerat că Funeriu ar trebui să plece din Guvern a fost deputatul Marius Gondor, ideea  fiind însă susţinută de mai mulţi parlamentari. Premierul Emil Boc nu a comentat acest subiect şi nici nu le-a răspuns deputaţilor, a mai precizat Croitoru. Acesta a sugerat că premierul Boc nu a reuşit să-l convingă în legătură cu oportunitatea asumării răspunderii pe proiectul de plafonare a salariilor profesorilor, adăugând că va decide "de la caz la caz" dacă, pe viitor, va vota vreo moţiune de cenzură. "A fost o şedinţă la care ne-am exprimat punctele de vedere. I-am spus premierului Boc că asumarea răspunderii este o mare greşeală care se face. El a argumentat că nu sunt bani. I-am spus că de 21 ani aud textul ăsta, niciodată nu sunt bani pentru sănătate şi educaţie. Mă aşteptam ca un partid de dreapta să găsească o soluţie. Şi sub aspect juridic mi se pare foarte în neregulă. Premierul nu a reuşit să mă convingă", a spus Croitoru.

ŞI eurodeputatul PDL Cristian Preda a criticat legea privind plafonarea salariilor profesorilor, arătându-se nedumerit că ministerul Educaţiei a putut să elaboreze un proiect cu greşeli ortografice şi cu "formule goale de sens". Preda spune, pe blogul său, că a citit proiectul de lege şi nu reuşeste să înţeleagă cum e posibil să se strângă într-un act oficial "atâtea greşeli de ortografie", "atâtea formulări neglijente", "atâtea fraze eliptice", "atâtea formule goale de sens".

×