x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Carmen Dan: Ceea ce s-a întâmplat aseară este grav; nimeni nu poate acuza Jandarmeria că a aplicat legea

Carmen Dan: Ceea ce s-a întâmplat aseară este grav; nimeni nu poate acuza Jandarmeria că a aplicat legea

11 Aug 2018   •   20:30
Carmen Dan: Ceea ce s-a întâmplat aseară este grav; nimeni nu poate acuza Jandarmeria că a aplicat legea
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, sâmbătă, că ceea ce s-a întâmplat vineri seara la protestul din Piaţa Victoriei este "grav" şi nimeni nu poate acuza Jandarmeria că a aplicat legea. 

"Ca o apreciere generală, ceea ce s-a petrecut aseară este grav şi cred că nimeni nu poate acuza Jandarmeria că a aplicat legea. Celor care fac astfel de acuzaţii le cer să explice jandarmilor care au fost răniţi, nu puţini, şi care s-au aflat sau se află pe patul de spital. Acţiunea de aseară nu a fost o dispută între jandarmi şi cetăţenii paşnici care au dorit să protesteze", a afirmat Dan. 

Ea a susţinut că aceia împotriva cărora s-a intervenit vineri seară nu au avut nimic "de a face cu diaspora".

"Aici vorbim de huligani periculoşi care au atacat autoritatea statului, iar statul nu înseamnă numai Jandarmeria Română. Conform legii, Jandarmeria Română este interfaţa autorităţii statului şi are competenţe legale de a asigura siguranţa cetăţenilor, de a proteja instituţiile statului şi, mai ales, de a restabili ordinea publică, dacă aceasta este grav afectată. Într-o astfel de situaţie ne-am aflat în cursul zilei de ieri", a explicat Carmen Dan. 

Potrivit acesteia, în orice altă ţară europeană, unde astfel de conflicte violente au loc mult mai frecvent ca în România, statul intervine în forţă pentru restabilirea ordinii şi siguranţei publice. AGERPRES/

×