x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Carmen Dan: Eu cred că ne confruntăm cu o veritabilă încercare de lovitură de stat

Carmen Dan: Eu cred că ne confruntăm cu o veritabilă încercare de lovitură de stat

16 Iun 2017   •   22:51
Carmen Dan: Eu cred că ne confruntăm cu o veritabilă încercare de lovitură de stat

Ministrul demisionar al Internelor, Carmen Dan, consideră că acţiunile premierului Sorin Grindeanu pot fi considerate "o veritabilă încercare de lovitură de stat". 

"Eu în acest moment cred că ne confruntăm cu o veritabilă încercare de lovitură de stat. (Grindeanu - n.r.) este premier în funcţie, până la moţiune, dar este singur, nu mai are Cabinet. Cred că aceste două componente nu pot fi separate. Un premier nu poate să-şi facă treaba de premier fără Cabinet. Încercarea disperată de a constitui un cabinet, punând presiune continuă şi negociind (...), înseamnă că ţi-ai propus să creezi o structură care nu este constituţională. Eu aşa văd, o încercare disperată de a impune un guvern, eludând Constituţia", a declarat Carmen Dan vineri la Antena 3. 

Ea a arătat că, în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis va semna decretul de schimbare a ei din funcţie şi decretul de desemnare ca interimar a lui Sorin Grindeanu, îi va ceda acestuia funcţia de ministru de Interne. 

"Dacă domnul preşedinte Iohannis semnează decretele şi decretele se publică în Monitorul Oficial, eu sunt un om care respectă legea şi am să-i cedez domnului Grindeanu locul de ministru de Interne şi presupun că va face tot ce spune secretarul general", a spus Carmen Dan. 

În opinia sa, Victor Ponta şi-a dorit foarte mult să fie iarăşi premier şi "îşi imaginează că a şi reuşit". 

"Ceea ce e de reţinut aici este că a existat o grabă extraordinară în a rezolva această problemă, sens în care s-a şi pus pe secretarul general al Guvernului o presiune extraordinară. Din câte ştiu eu, secretarul general al Guvernului nu şi-a delegat atribuţiile. Din câte ştiu eu, secretarul general al Guvernului, în momentul în care s-a luat această interesantă decizie, lipsea de o jumătate de oră pentru că avea un puseu de tensiune. Ar trebuie să constaţi lipsa de la serviciu a unui înalt funcţionar public prin alte metode, nu prin lipsa pentru o jumătate de oră", a apreciat Carmen Dan. 

Ea consideră că actele prin care s-a dispus înlocuirea secretarului general al Guvernului sunt nelegale şi, "în mod normal, aceste acte trebuie desfiinţate". 

În ceea ce priveşte un posibil "război al informaţiilor" în centrul căruia s-ar afla Direcţia Generală de Protecţie Internă, ministrul demisionar a precizat că aceasta a devenit operaţională deja. 

"N-aş spune că de acum încolo putem vorbi de incertitudine în ceea ce priveşte Direcţia Generală de Protecţie Internă, pentru că tocmai spuneam că ea a devenit operaţională 100% şi de acum înainte, conform atribuţiilor şi competenţelor pe care le au, cei de la DGPI vor asigura serviciul necesar de protecţie şi informaţie pentru Ministerul de Interne", a afirmat Carmen Dan. 

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: Carmen Dan lovitura de stat