x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Carmen Dan: Jandarmii nu vor răspunde oamenilor politici; alte aspecte - obiectul unei informări în CSAT

Carmen Dan: Jandarmii nu vor răspunde oamenilor politici; alte aspecte - obiectul unei informări în CSAT

11 Aug 2018   •   20:10
Carmen Dan: Jandarmii nu vor răspunde oamenilor politici; alte aspecte - obiectul unei informări în CSAT

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, sâmbătă, că jandarmii nu vor răspunde oamenilor politici, ea adăugând că aspectele care ţin de siguranţa naţională referitoare la mitingul de vineri le va prezenta în cadrul CSAT, dacă i se va solicita acest lucru. 

"Departe de mine intenţia de amesteca planul politic cu cel operaţional. Însă, în calitate de ministru al Afacerilor Interne, sunt câteva aprecieri pe care doresc să le fac şi fac asta pentru că în ultimele ore au avut loc foarte multe acuze ale oamenilor politici şi nu numai la adresa Jandarmeriei şi faţă de acţiunea Jandarmeriei. Jandarmii nu vor răspunde oamenilor politici. Jandarmii reprezintă o structură care respectă legea şi ierarhia militară, însă, în faţa acestor acuze, eu am această obligaţie de a face aceste precizări", a afirmat Carmen Dan. 

Ea a spus că aspectele care ţin de siguranţa naţională vor face obiectul unei informări către CSAT dacă i se va solicita. 

"Alte aspecte pe care nu le voi putea comunica acum vor face obiectul unei informări pe care o voi prezenta în cadrul CSAT dacă îmi va fi solicitat, apreciind că sunt aspecte care ţin de siguranţa naţională şi de atribuţiile, competenţele şi modul de colaborare dintre instituţiile din sfera securităţii naţionale", a mai menţionat ministrul Afacerilor Interne. AGERPRES

×